Još dve države UBLAŽILE uslove za ULAZAK građana Srbije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Još dve države UBLAŽILE uslove za ULAZAK građana Srbije

  Državama koje su dodatno ublažile uslove za ulazak građana Srbije pridružile su se Španija i Francuska, u koje mogu da uđu i oni koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa.

  Kako propisuju vlade tih država, ulazak državljana zemalja sa takozvane zelene liste, među kojima je i Srbija, dozvoljen je sa negativnim PCR ili antigenskim testom.

  Španija još od 7. juna prihvata sve vakcine osim Sputnjika V, uz uslov da je od revakcinacije prošlo najmanje 14 dana. Novost je da građani Srbije mogu da putuju u Španiju i ukoliko prilože negativan PCR ili antigenski test, ne stariji od 48 sati, kao i uz potvrdu o preležanom kovidu u poslednjih 180 dana, objavilo je Ministarstvo zdravlja Španije.

  Deci do 12 godina nije potreban negativan PCR ili antigenski test, niti potvrda o preležanom kovidu, ali moraju da poseduju QR kod. Svi putnici, pre ulaska u Španiju, moraju da popune obrazac zdravstvene kontrole putem internet adrese www.spth.gob.es ili putem besplatne aplikacije SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH, piše N1.

  Za Francusku neophodan negativan PCR ili antigenski test

  Za razliku od Španije, Francuska ne dozvoljava ulazak u zemlju onima koji su preležali infekciju koronavirusom ukoliko ne prilože negativan PCR ili antigenski test, ne stariji od 72 sata. Negativan PCR ili antigenski test obavezan je i za državljane Srbije koji se nisu vakcinisali ili su se vakcinisali vakcinama Sinofarm i Sputnjik V, kao i za decu stariju od 11 godina.

  Građanima Srbije koji su vakcinisani vakcinama Fajzer ili AstraZeneka priznaje se dokaz o izvršenoj vakcinaciji, uz uslov da je prošlo najmanje 14 dana od revakcinacije. Važno je napomenuti i da su svi putnici dužni da pri ulasku na francusku teritoriju imaju popunjen obrazac – potvrdu o međunarodnom putovanju.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE