Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jedino COVID FREE mesto u regionu nudi zemlju za 150 RSD/m2

  Osim što je još uvek mesto u kojem nije zabeleležn nijedan slučaj koronavirusa i što ove godine iza sebe imaju odličnu turističku sezonu, Lastovo se u poslednja dva meseca suočava sa povećanim interesovanjem porodica da se tu nasele.

  Mnogo turista i nijedan oboleli: Mesto u regionu gde NEMA KORONE

  Osim porodica, Lastovo je ineteresantno i preduzetnicima koji bi na ovom hrvatskom ostrvu u blizini Splita počeli da razvijaju biznis.

  Priču za Slobodnu Dalmaciju potvrđuje don Tonći Ante Prizmić čiji se dolazak na ostrvo poklapa sa ovom zanimljivom pojavom.

  Naime, Crkva na ovom ostrvu daje u najam poljoprivredno zemljište za deset lipa po kvadratnom metru, što je oko 150 dinara. Uslov je boravak na Lastovu.

  ”Prvo me zvala jedna porodica iz Imotskog i kaže mi čovek, bili smo na Lastovu na odmoru. Kada smo videli tu lepotu, toliko smo se zaljubili da bismo se rado preselili kod vas i bavili se poljoprivredom. A čitali smo da nudite zemljište za deset lipa za metar kvadratni. Ja mu kažem, jeste, tačno ste čuli. I pitam ga da li zna koliko smo daleko od kopna i kakve su nam linije. A on meni da zna sve, ali da su ozbiljni. Problem je jedino što je na ostrvu zbog neraščišćenih imovinsko-pravnih odnosa teško kupiti ili unajmiti kuću. A kuća ima puno. Ali imaju oni rešenje i za to, kažu da bi za prvu ruku na zemlju stavili kontejner”, govori don Tonći.

  Tako je bilo i sa drugima koji su mu se javljali, mahom mladim porodicama koje žive na području Kaštela, Splita, Dubrovnika, čak i iz Zagreba. Čak je bilo i nekoliko poziva onih koji bi se na crkvenom zemljištu bavili uzgojem lavande, eteričnih biljaka, proizvodili ulja.

  Izvor: Slobodna Dalmacija

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE