"Je li vam lepše ime Zadarska ili Dobrice Ćosića?"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Je li vam lepše ime Zadarska ili Dobrice Ćosića?”

  Na pitanje o promeni naziva ulica u Beogradu predsednik Aleksandar Vučić rekao je da Beograd kosmopolitski grad i da će sačuvati nazive nekih ulica, ali da ne razume kako je moguće da je Vladimir Nazor zadužio našu zemlju više nego Živojin Mišić.

  „Kod nas imate dve ili tri škole Živojin Mišić, a imate čak šest škola Vladimir Nazor. I da vi meni objasnite kako je to moguće i kako je moguće da je našu zemlju više zadužio Vladimir Nazor a ne Živojin Mišić, iz kože bih iskočio“, rekao je predsednik.

  Istakao je da je Beograd kosmopolitski grad koji ipak ne sme da zaboravi Živojina Mišića.

  „Kod nas neće biti ulica ni Mila Budaka niti srpskih fašista, ni Dimitrija Ljotića niti bilo koga drugog. Takav kosmopolitski grad očuvaće i Sarajevsku ulicu i škole Vladimira Nazora, ali ne sme da zaboravi svog Živojina Mišića, vojvodu Putnika, Bojovića i sve druge i toga neće da se stidi. A ja vas pitam, je li vam lepše ime Zadarska ili Dobrice Ćosića? Ja stvarno mislim da je Dobrica Ćosić sa svojim veličanstvenim književnim opusom mnogo više zaslužio tu ulicu, nemojte da se ljutite, nego Zadar koji poštujemo“, rekao je Vučić.

  Napomenuo je da je prethodna vlast od 2000 do 2013. promenila imena 1.162 ulice, a da je za prethodnih osam godina promenjeno svega 76 naziva ulica.

  „Ne zaboravite da je prethodna vlast ukinula ulice generalu Ždanovu i maršalu Tolbuhinu, mi smo ih vratili. Zamislite tu sramotu da vi ukidate sve najveće borce protiv fašizma. Pa kakve ulice ćemo da imamo u Beogradu ako nećemo onih koji su pobedili fašizam“, kazao je predsednik.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/vucic-me-licno-molio-da-se-ne-menja-ime-sarajevske-ulice-ali/

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/vlast-u-beogradu-planira-da-promeni-imena-ulica-dobijena-po-toponimima-iz-sfrj/

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Pjer

   Toliko se gradi u Beogradu da ima mesta za obe ulice. I Zadarsku i Dobrice Ćosića. Uostalom, mislim gospodo da vi u agendi sada imate veoma konkretne i goruće probleme za rešavanje. I dosta mi je više da mi sadašnja vlast neprestano priča o prethodnoj vlasti. Izabrani ste - radite.

  • Tanja

   E tebe smo cekali da nam kazes! E neka si nam rekao...ti ces da menjas naziv ulice...a objasni ti meni sta znaci Trecepozivacka? To je naziv nove ulice... to je sad kao normalno?

  • Dejan

   Kako god se zove ulica u ek ce imati stari naziv . Samo problemi i pu jenje drzavne kase od zamena dokumenata. Za jednu osobu izadje sva dokumenta preko 100e. Ja do sad menjao 3 puta. Ako drzava kaze da nece naplacivati zamenu. I da ce dolaziti kuci da zamene da gradjani ne cekaju moze se ulica zvati kako im padne na pamet

  • Neca

   Zadarska ulica nosi naziv od 1859 godine i nema veze sa Zadrom.

  • Зоран Љ. Гајић

   Нека си и ти гукнуо, уплаших се да нећеш ово да коментаришеш!

  • Realan

   Ma treba vi predsednice da dobijete ulicu za zivota!Ima mnogo tezih tema od naziva ulica!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE