Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Janković „raskinuo“ sa Demokratama zbog Vučića

  Pokret slobodnih građana saopštio da obustavlja planove o izbornoj saradnji sa Demokratskom strankom (DS) zbog toga što je predsednik DS Dragan Šutanovac „javno ponudio Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava“.

  „U stanju prikrivene diktature pod fantomkama, time se suštinski učestvuje u lažiranju demokratije i simulaciji dijaloga. Građani Srbije imaju pravo da znaju ko stoji sa koje strane. Beskrajne političke kombinatorike moraju biti zamenjene čvrstim i principijelnim stavovima u koje se građani Srbije uvek mogu pouzdati. Niko nema pravo da se kocka njihovim poverenjem“, navodi se u saopštenju.

  Taj pokret je izrazio žaljenje zbog, kako se navodi, „zaokreta predsednika DS“, ali i ponovio da je jedini dijalog koji će ikada imati sa Aleksandrom Vučićem isključivo „razgovor o mirnoj predaji vlasti“.

  Predsednik Pokreta Saša Janković je ocenio da potez predsednika DS „predstavlja kršenje prvog principa i uslova saradnje opozicije – da nema neposredne niti posredne saradnje sa vlašću Srpske napredne stranke“.

  „Predsedništvo Pokreta je jednoglasno odlučilo da u takvim okolnostima Pokret ne može da nastavi razgovore o saradnji. Šutanovac je, između ostalog, izjavio da će demokrate svoj predlog ustavnih izmena poslati predsedniku Vučiću i da debata treba da počne prvo na nivou eksperata“, dodaje se u saopštenju.

  DS skoro pa bez komentara

  Demokratska stranka saopštila je da nema nameru da vodi debatu u medijima sa sa bilo kim iz opozicije, kao ni sa predsednikom PGS Sašom Jankovićem.

  „Demokratska stranka je bezuslovno podržala Sašu Jankovića na predsedničkim izborima verujući da i on zastupa ideje za koje se mi borimo. Upravo zbog toga, saopštenje Saše Jankovića zbunjuje građane Srbije i ide u korist štete celokupne opozicije pred izbore u Beogradu“, navodi se u saopštenju DS.

  Kako se dodaje, DS ne smatra Jankovića ni članoce PGS svojim protivnikom i umesto debate sa Jankovićem, ili nekim drugim iz opozicije, usmeriće energiju na rešavanje ozbiljnih izazova koji su pred Srbijom.

  Izvor: Beta

  Foto: N1 screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE