IZJAVA GODINE – Predlog br. 11: Vladika Grigorije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IZJAVA GODINE – Predlog br. 11: Vladika Grigorije

  Episkop Diseldorfa i cele Nemačke Grigorije u intervjuu za Dojče Vele u oktobru, između ostalog, objasnio je i zašto je otišao u Nemačku

  Bio sam umoran od toga da treba dobro poznavati nekog ministra ili predsednika i da to određuje da li ćeš ostvariti svoja prava. Jedan od hiljadu razloga što sam došao u Nemačku je zato što hoću da znam na šta imam pravo po zakonu, da to dobijem, a da nipošto ne dobijem ono na šta nemam pravo. Onda sam miran.

  GLASANJE: Najbolju izjavu godine biramo uz pomoć naših čitalaca, tj naših pratilaca na Fejsbuku i Instagramu (broj lajkova, komentara i share-ova).

  Izvor: Dojče vele

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Bane

   Gligorije je obrazovan skolovan u veri je. Ali koliko je verski opredeljen ili koliko ga vera interesuje ili je u veri zbog bogacenja to Bog zna a i vidi se sta kazu njegova dela, ponasanje argumenti i pravi svedoci vernici.

  • Dragan

   Redak ČOVEK kod nas Srba,neka je živ i zdrav.

  • Biljana.

   Apsolutno je u pravu.

  • Milada Markovic

   Kamo srece da vas je vise takvih kao sto je Gligorije,ali nazalost i u parohijama postoje podele. Ko je za koga,na Boga su odavno zaboravili.

  • Dragana

   Retko lep monah sa dugom kosom i bradom i materijalno siromasan , a Duhovno prebogat!!! Ko razume shvatiće

  • Milka

   Divan čovek, slušala sam njegove besede. Svaka reč mu je na mestu, moze čovek mnogo toga naučiti. Svako dobro od Boga mu želim.

  • Vesna Roganović

   Upravo čitam njegovu knjigu i nadahnjujem se.

  • Mirko

   Nije sporno, da je Grigorije inteligentan i obrazovan čovjek, vrlo je važno i što je sposoban da uspostavi dobre odnose sa vjerodostojnicima drugih religija. Rijetki su ljudi, koji su u ovim teškim vremenima mirili zavađene i tu je po meni poakazao svoju ljudskost. Niko nije uspio, da se dopadne svima, tako i njega napadaju i osporavaju u prvom redu nacionalisti, zamjeraju mu što nije kao oni. Najgluplje je što ga optužuju za bogaćenje, kao da je on, ono što je stvorio svojim radom u Hercegovini, uzeo za sebe. Znaju oni da nije, jer monah ne može imati ličnu imovinu i nije ponio ništa sa sobom u NJemačku.

  • A.Nomad

   Za razliku od većine crkvenih velikodostojnika, koji su u svojoj svakodnevici PODANICI ili TIRJANI (u zavisnosti pred kim stoje), ovaj čovjek je HRABAR i DOSTOJANSTVEN bez obzira na to pred kim je i koga "gleda u oči". No, da bismo ovakvog čovjeka shvatili i prihvatili moramo se osloboditi sopstvenog kukavičluka i pripadajuće mu potrebe da zlostavljamo iz osvete i zastrašujuće nemoći.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE