Šta misli akademik Teodorović, na šta je Vučić sve spreman?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IZJAVA DANA: Šta misli akademik Teodorović, na šta je Vučić sve spreman?

  Akademik Dušan Teodorović gostovao je u Novom danu na N1 televiziji i tom prilikom izneo svoje stavove u vezi protesta aktivista Ekološkog ustanka koji kampuju ovih dana ispred Predsedništva, kao i političkom delovanju predsednika Aleksandra Vučića.

  Mislim da je Aleksandar Vučić osoba koja je spremna da oružjem brani opstanak na vlasti. Na sve moguće načine. On jednostavno ne sme da izgubi izbore. Ne može da zamisli svoj život, a da nije na vlasti, da ne uređuje naše sudbine, da nije samoproklamovani otac nacije i da nema taj aparat koji je napravio. Sta bi on radio u životu? Ono sto je problem koji mi imamo je da u značajnoj meri živimo “Carevo novo odelo”, i pravi ispit nastaje kada napustite Srbiju i neko vam kaže: Pokloni se i počni, da vidimo šta znaš da radiš…

  Mi s jedne strane imamo šta danas da slavimo, sa druge strane nemamo. Na ovaj dan 1804. godine se naš narod digao na ustanak i započeo srpsku revoluciju. S druge strane, danas, toliko godina posle, živimo u trenutku kada bi, možda, ponovo trebalo dići revoluciju. Metaforično ovo više govorim, i zato mi se dopada ideja, da baš na današnji dan ljudi koji čine tzv. Ekološki ustanak idu da prošetaju i protestuju. To je najbolji način da se sete šta je bilo 1804. godine. Tada su se bunili protiv neke vrste okupatora, a i sada imamo neku vrstu okupatora, jer ja ovu vlast doživljavam kao okupatorsku”, istakao je Teodorović.

  Izvor: N1

  Foto: Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE