Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IZJAVA DANA: Slučaj „Južni vetar“ – fikcija i realnost

  Jučerašnje užarene društvene mreže posledica su poslednje epizode popularne serije „Južni vetar“. Zvalo se na bojkot iste, komentarisao se reditelj, ali i glumci, ponajviše onaj glavni – Miloš Biković, i sve to zbog dijaloga koji vode likovi koje tumače Erik Roberts i Vilijam Boldvin.

  “Sporna” scena se tiče sela Gornje Nedeljice, iskopavanja litijuma, koje je zaustavljeno, plus recept Amerikanaca kako da navodno potkupe ljude iz zelene stranke tako da pomognu njima, Amerikancima, da zaustave neželjeni posao.

  Reditelj “Južnog vetra” Miloš Avramović, zamoljen za komentar povodom čitave prašine koja se digla oko epizode koja je prikazana na RTS-u, kaže za Danas da je tužno da su društvene mreže postale etalon za mržnju i neinformisanosti.

  „U 21. veku, u kojem su društvene mreže postale najbrže i najjednostavnije sredstvo komunikacije, tužno je što u ovoj našoj lepoj zemlji one postaju etalon za mržnju i povratak u doba potpunog neznanja i neinformisanosti. Oni koji su na tim mrežama do juče branili naše najstarije dečije pozorište i njegove glumce (a često se pitam koliko su puta zapravo bili u bilo kom pozorištu), juče su napali neke druge glumce, njihov rad, njihov integritet i to na osnovu dva i po maliciozna, površna i iznad svega netačna tvita“ skrenuo je pažnju Avramović.

  Slično je reagovao i glumac Miloš Biković, doduše, on je morao da objašnjava dva puta zasad. Jednom na Tviteru, drugi put u diskusiji s Aleksandrom Jovanovićem Ćutom u Beogradskom dramskom pozorištu.

  Duel između njih dvojice počeo je izvinjenjem Aleksandra Jovanovića Ćute što zloupotrebljava konferenciju za novinare. Pošto se predstavio Ćuta je poručio Bikoviću:

  “Došao sam da te pitam u ime meštana Gornjih Nedeljica da dođeš tamo, kao tvoje kolege Ceca Bojković, Tika Stanić i ostali, i podržiš ljude da ostanu na svojoj zemlji”.

  Na njegov apel da se odredi po pitanju toga da li je projekat rudnika dobar ili nije, glumac odgovorio:

  Jasno i nedvosmisleno sam se odredio, ali ako ne znate ponoviću – ako treba da biram između zarade i svežeg, čistog vazduha – biram čist vazduh. Jer, drugi vazduh nemam! A što se tiče serije ‘Južni vetar’ i mog angažmana i onoga u šta vi pokušavate da me uvučete, podsetiću vas da mogu da biram. Stepen mog angažmana zavisi od mog života. U šta ja želim svoj život da investiram. Zar vam nije jasno ništa oko serije ‘Južni vetar’? Čuli ste za generala Frenka Andervuda, koji je ubio novinarku, pa zašto se oko toga nije digla frka? On je bio šef kabineta predsednika…”, istakao je Miloš Biković.

  Brojni su bili i komentari na temu, a jedan od najšerovanijih bio je onaj koji je imala novinarka Ljubica Gojgić na svom Tviter profilu.

  Kaže popularni glumac da mu je serija fikcija. I tako, izmaštao Gornje Nedeljice, litijum i kampanju protiv aktivista u Jadru. Gledalac je glup i zlonameran kad primećuje da mašta nekako podseća na stvarnost.

  Izvor: BIZLife/Danas, Nova, Tviter

  Foto: Screenshot/YT/Južni vetar

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE