Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vladika Grigorije

  IZJAVA DANA: Razlika između dobra i zla

  Vladika Grigorije uputio je božićnu poslanicu vernicima uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika, Božića, a za izjavu dana smo izabrali jedan zanimljiv pasus.

  Očuvanje cijelih životinjskih vrsta kao vrijednosti po sebi jednako se, kao i njihovo uništenje, tiče čovječijeg miješanja u prirodu jer jedino čovjek misli i djeluje u opštim kategorijama. Međutim, ovo znači i da je čovjek jedino biće sposobno da proizvede posljedice koje daleko prevazilaze težinu njegovog biološkog postojanja. Čovjek je biće sposobno da stvori djela koja se mogu uporediti sa božanskim stvaralaštvom, ali i da proizvede destrukciju koja može prevazići onu demonsku. Razlika između božanskog i demonskog određena je dobrom voljom.

  Ovaj Božić dočekujemo u svijetu koji razdiru nemiri. No, ne treba imati zablude, mira ne može biti za one koji ne dopuštaju da budu posječeni jevanđelskim mačem. Svako ko ne želi da razdvoji dobro od zla, pravdu od nepravde, napasnika i agresora od žrtve, lopova od marljivog radnika, laž od istine – osuđuje sebe na vječiti nemir i zlu volju.

  Kompletnu božićnu poslanicu vladike Grigorija možete pročitati OVDE.

   

  Izvor: BIZLife, Nova S

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE