Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IZJAVA DANA: „Ništa ne može da se reši dok radnička klasa ne izađe na ulicu“

  Poznata srpska filmska, televizijska i pozorišna glumica Jelisaveta Seka Sablić, koja će ovih dana proslaviti svoj 80. rođendan, govorila je za portal Nezavisnost.org o svojoj profesiji, ulogama, stanju u društvu, političkim prilikama, ekološkim inicijativama, ulozi glumaca u svemu tome…

  „Pobuna je delotvorna dokle god osećaš da postoji neka mogućnost i neka moć, a ovakvo tandrkanje već je postalo besmisleno. Ništa ne može ovde da se reši dok radnička klasa ne izađe na ulicu“, rekla je ona.

  Sablić je povodom napada ovdašnje „političke elite“, koja joj zamera navodni manjak patriotizma, istakla da se patriotski osećala još kao dete.

  „Patriotizam je kad imaš bol i tugu što zemlja u kojoj živiš grca u lažima. Kad se boriš za nju govoreći i živeći istinu. Patriotizam sam doživela kao sreću kad sam bila pionirka, sa sedam-osam godina, kad smo imali crvene marame i hiljade i hiljade dece je bilo na tom ‘dočeku’ Josipa Broza Tita. Kad smo mahali…Eto, to osećanje zajedništva i sreće nikad neću zaboraviti“, ukazala je Sablić.

  Prema njenom mišljenju, glumci treba da se angažuju, ali ne po svaku cenu.

   „Glumci treba da se angažuju, ali naravno, ne po svaku cenu. Dovoljno je, mislim da je dovoljno, da oni imaju jedan zaista iskren, istinit odnos prema svemu tome, i uvek će svako imati priliku, spontanu priliku da se angažuje. I biće od velikog značaja, i doprineće mnogo boljim danima ovde u ovoj našoj sredini“, ocenila je glumica.

  Izvor: BIZLife/Nezavisnost.rs

  Foto: Beta/Milan Obradović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE