Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IZJAVA DANA: Nikad više priče o toleranciji i empatiji, a nikad ih manje

  Reditelj Jagoš Marković u intervjuu u emisiji Newsnight na N1 nakon premijere Šekspirovog Magbeta u njegovoj režiji, govorio je između ostalog i o stanju u društvu i sistemu vrednosti.

  Marković je rekao da na celoj planeti vlada ludilo i da je srušen sistem vrednosti.

  „Ovo je apokalipsa duha i sistema vrednosti… Sigurno se desila. Svako misli da je potcenjen, a da je onaj drugi precenjen. Malo ljudi znam koji misle da onom čoveku pored pripada to mesto koje ima, sada pričam o društvenom statusu. Vidite koje je to samoljublje i volja za moći. Dučić je rekao „sva su poređenja kobna“,“ podsetio je poznati reditelj, dodajući da su njega stavili na mesto na kom se nalazi i da pola veka misli kako to da opravda.

  „Prođe ovaj vladar, prođe onaj vladar, stalno se nešto čeka s njima, i prođe i naš život…Neće nikad doći bolje vreme u kom će doći pravde – ne, to je u nama, to moramo sami. Svi su ti vladari i suvladari pokazatelji našeg kolektivnog delovanja – mi to biramo, mi to glasamo“, kaže Marković.

  Marković je rekao da se dosta govori o toleranciji, kao i empatiji, a da zapravo toga nema dovoljno u društvu.

  „Nikad više priče o toleranciji, nikad manje tolerancije… Empatija – i ta reč je u modi, sve je empatija a nigde empatije“, istakao je.

   

   

  Izvor: N1

  Foto: Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE