Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ana Brnabić, investicije Srbija

  IZJAVA DANA: Kad se premijerka prenerazi zbog „ekonomskog tigra“

  Sastanak poljoprivrednika u Vladi Srbije sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem, prošao je kako se čini i kako mediji prenose – u oštrom tonu.

  Na početku sastanka su predstavnici udruženja Stig predstavili svoje zahteve u vezi sa suncokretom, ali kada ostali izneli zahteve počela je prepirka, rekao je za Danas Radoslav Adamović, jedan od pregovarača.

  „Posle toga izneti su i ostali zahtevi, nakon čega su predstavnici Vlade rekli da pola zahteva negde moguće relizovati, neke su već uradili a za glavne zahteve koji se odnose na naftu i cenu suncokreta rekli su da nema para više, a za tih 22 dinara ponudili da uplate kao što uplaćuju subvencije po hektaru“, rekao Adamović nakon sastanka, i dodao da su nakon toga počeli „da kukaju da to nije bilo normalno“.

  Prema njegovim rečima, na sastanku im je poručeno da su im „isterali dve milijarde i 400 miliona dinara iz džepa za naftu, pa 700 miliona dinara što smo insistirali na 15 dinara na premiji za mleko“, nakon čega je počela, „maltene svađa“, nakon što su rekli premijerki da je Srbija ekonomski tigar, kako se i ona sama time hvalila.

  „Tehnička premijerka se nakon toga izbečila i prenerazila, da smo mislili da ćemo morati da zovemo hitnu pomoć“, opisao je Adamović situaciju tokom pregovora.

   

  Izvor: Danas

  Foto: Beta/Amir Hamzagić

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE