IZJAVA DANA: Jedan ekonomista nam je razbio iluzije o privrednom rastu Srbije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IZJAVA DANA: Jedan ekonomista nam je razbio iluzije o privrednom rastu Srbije

  Ekonomista Stojan Stamenković rešio je da razbije sve iluzije o ekonomskom rastu Srbije. On nas je bacio u surovu realnost ocenom da Srbija ove godine ne može da ostvari rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) iznad četiri odsto.

  Nerealno je da ove godine privredni rast bude 4,6 odsto kao u prvom kvartalu i kada se lupamo u grudi, varamo sami sebe. Privredni rast ne može da se zasniva samo na investicijama i izvozu, već je potrebno da raste i potrošnja.

   

  Izvor: Beta

  Foto: youtube

  What's your reaction?

  Komentari

  • jasna

   Bar neko da pomene potrošnju, ali tu će ići najsporije i najteže, jer ova vlast ne želi da narodu poraste standard pošto će tada gradjani malo više misliti svojom glavom a ne njihovom.

  • Nele

   Ovaj gospodin ekonomista je zaista stucan za davanje bilo kakvih izjava, na zalost ove zemlje takvih strucnjaka ima puno, dobro se secam njegovih slavospeva i cutanja na egzibicije Demokrata u njihovo vreme, mozda bi bilo bolje da da izjavu kako i na koji nacin treba resavati probleme a ne kritikovati po politickom opredelenju sa podacima koje procita u ovim ili onim novinama, jer je osnovno znanje iz ekonomije da je ona egzaktna nauka a politicka filozofija

   • Dragan

    Poštovani Nele ekonomija nije egzaktna nauka. Žao mi je što ti razbijam iluzije. Za ovo ostalo nemam komentar osim da i ja kao Magistar ekonomskih nauka smatram da je nemoguće doći do REALNOG rasta BDP od preko 4% bez porasta potrošnje. Ali moja pretpostavka je validna koliko i tvoja ili bilo čija jer je to samo pretpostavka koju pravimo na osnovu ono malo informacija kojima raspolažemo.

  • Natasa

   Matematicar je gospodin, mislim.

  • Natasa

   Matematicar

  • Goran

   Kakav naslov, ahahahahahaha pa, dakle, vi novinari ćete upropastiti sve medije. Rekao je ono što svi znaju i ponavljaju, i nigde ne piše da neće rasti potrošnja , jer je neminovna samim rastom primanja kako među budžetskim korisnicima, tako i u novim primanjima koje obezbeđuju nova radna mesta kao rezultat onvestiranja u privatnom sektoru. Čovek nije ništa demantovao, nego je podsetio na osnovnu zakonitost. Naravno da je u pravu. Svi se slažu da je u pravu.

   • Aleksandar

    Gorane,postuj ti sadašnjeg predsednika,ja necu dok sam ziv.Uzdravlje.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE