Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  pošta srbije

  IZJAVA DANA: Javno preduzeće u kom je glavni problem GLAD

  Sindikat radnika Pošte „Sloga“ objavio je saopštenje o stanju u državnoj kompaniji Pošta Srbije. Kako su napisali, suprotno istupanjima čelnika o boljitku, sve više zaposlenih radi na ivici gladi, u nehumanim uslovima i nema obezbeđena sredstva za rad (papir, toner, adekvatnu uniformu, prevozno sredstvo).

  Ne stidimo se da kažemo da je naš najveći problem glad, plata koja se kreće oko 50.000 dinara, što je ispod republičkog proseka i nedovoljno za normalan život sa aktuelnim troškovima i svakodnevnom inflacijom. Ako Pošta Srbije tvrdi da su za prvo tromesečje tekuće godine prihodi veći za 10 odsto u odnosu na isti period prošle godine, pitamo se gde su pare? Imamo razloga u sumnju “tih većih prihoda”, jer beskamatna pozajmica za zaposlene u JP Pošta Srbije koju isplaćuje Banka poštanska štedionica prvi put od kada postoji kasni više od mesec dana.

  Pored plata, radnici se sve više fizički iscrpljuju, jer se usled nedostatka radnika primoravaju da raznose poštu i rejon i po, odnosno pola teritorije više od zaduženja. Kuririma post ekspresa je norma s nekada 50 skočila na 100 isporuka dnevno, a pričaju da je 20.000 ljudi konkurisalo za rad u Pošti!

  Radnici se premeštaju po ekspoziturama na takozvano izaslanje jer nema ko da radi, dok žene na šalteru rade svaki dan sat vremena duže, vikendom i smenski. Na poštare koji nose seoske rejone, takozvana šira dostavna područja, vrši se pritisak da duže mopede i bicikle upitnog kvaliteta sa obavezom da iste održavaju o svom trošku“, kaže Stefan Mitrović, predsednik sindikata radnika pošte Sloga.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE