Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dragan J. VUčićević

  IZJAVA DANA: Batine zbog kojih je Dragan J. Vučićević naučio da se ne meša u politiku

  Urednik tabloida Informer Dragan J. Vučićević na svom Tviter profilu „proslavio“ je godišnjicu batina koje je dobio pre 33 godine. On je objavio svoju ispovest o batinama, kao i osećanja koja je imao nakon što uh je dobio.

  Na današnji dan, pre 33 godine, 13. juna 1989. dobio sam prve batine od policije. Na protestu “demokratske opozicije” ispred RTS.

   

  Imao sam nepunih 16 godina, pobegao sam iz škole, Prve ekonomske, i tog dana prvi put uživo video i upoznao Boru Pekića. Prvo je bio “sedeći protest” ispred Skupštine Srbije, one stare, u Kralja Milana. Studenti i mi srednjoškolci, nas dvesta, trista, sedeli smo na kolovozu i slušali Pekića, Dragoljuba Mićunovića…

   

  Policajci su bili oko nas, komandir je vikao da se raziđemo ili će primeniti silu. Bilo je napeto, policajci su čekali naređenje… A onda, iz pravca Terazija naišli su SPO-vci, bilo ih je duplo više od nas. Kolonu je predvodio Vuk. Pevali su “Od Topole, pa do Ravne gore”. Zapevao sam i ja, iz sveg glasa, oko mene su se mrštili, Pekić se nasmejao.

   

  Policija se tada odjednom povukla, dole u park, gde se danas nalazi spomenik caru Nikolaju. Mi smo ustali kad nam se SPO kolona približila. Krenuli smo zajedno ka RTS. Do Takovske skupilo se još sto, dvesta ljudi. Bilo je, među njima, i dosta policajaca u civilu. ednom od policajaca virila je ona velika motorola iz teksas jakne. Moj drug Apsa s kojim sam pobegao iz škole, kasnije se kleo da je taj u jakni bio Naser Orić…

   

  Kad smo stigli u Takovsku ispred RTS odnekud su doneli neki zvučnik i megafon. Neko je trebao da govori. Ne sećam se više da li je neko uopšte stigao da bilo šta kaže kad se začula pištaljka. Policajci su istrčali iz okolnih ulica i počeli da biju! Kako koga stignu.
  Probao sam da se sklonim u neku radnju, tu preko puta RTS. Trgovac je dotrčao, izgurao mene i još jednog napolje. kezio se, taj trgovac, kroz staklo dok je zaključavao vrata.

   

  Nisam stigao ni da se okrenem, a osetio sam udarac preko leđa. Pendrek! Prvo jedan, pa još jedan, pa još… Psovali su nam majku, ispuštali neke krike… Digao sam ruke na glavu i počeo da bežim. Trčao sam kao sumanut. poslednji udarac pendrekom dobio sam po nogama na raskrsnici kod Glavne pošte, zamalo sam pao. Trčao sam sve dole do Beograđanke, uleteo pravo u robnu kuću.
  Ljudi su me gledali, buljili u mene. Jedna devojčica počela je da plače, upirala je prstom. odnekud se stvorila tetka Cica, prodavačica, majka moje školske. Gledala je šokirano, pitala šta mi se desilo. Uvela me je u neku prostoriju iza pulta.

   

  Tek sam tada u nekom musavom ogledalu video da mi niz čelo curi krv. Imao sam posekotinu sa leve stane glave, ispod kose. Ta dobra žena mi je očistila ranu rakijom, izvukla je neku flašicu iz ormarića…Ispričao sam joj šta se desilo. Prekorela me je. Rekla je da ništa neće reći mojima, ali da se ne mešam više u politiku, jer to su đavolja posla. onda sam, tako izubijan, otišao u deo robne kuće gde su se prodavale ploče i kasete.

   

  Kupio sam “Džajv bani”, tada je to bilo popularno. Nekim flomasterom sam ispisao: “Kaća, srećan rođendan”. Tog dana je mojoj sestri Katarini bio deveti rođendan. kod kuće u Železniku je bilo slavlje, malo. Jole, moj otac, odmah sa vrata je video da nešto nije u redu. Slagao sam ga da sam pao na fizičkom, a on se pravio da mi veruje, zbog gostiju. Seli smo da ručamo, a leđa su me toliko bolela da nisam mogao da izdržim za stolom. Izvukao sam se nekom glupom pričom da mi je muka…

   

  U sobi, na spratu, jedva sam skinuo majicu, preko leđa sam imao dve ogromne masnice. Ujutro sam ocu i majci morao sve da priznam. Jole mi je samo rekao: Čuvaj se, sine. Gadna su vremena… Majka Mileva je plakala. a ja, ja sam bio ponosan što sam “učinio nešto za Srbiju“

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE