Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  dinar, nbs, dinarski krediti

  Izgleda da ćemo JOŠ SAČEKATI na platne razrede

  Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović izjavila je da će reforme javne uprave i platnih razreda biti prioritet rada tog ministarstva.

  „U narednih godini i po dana ćemo posebno insistirati na reformi sistema lokalne samouprave, a jednako je važna i reforma sistema platnih razreda“, kazala je ona na onlajn Beogradskom ekonomskom forumu.

  Platni razredi, inače, su već godinama tema aktuelne vlasti, a svojevremeno je i Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) pokazala zainteresovanost za uređivanje sistema plata.

  Dugo je najavljivano da je sistem platnih razreda trebalo da profunkcioniše od januara 2020. godine, dakle pre 10 meseci, ali se to nije dogodilo.

  Mesec dana pre tog roka, tačnije u decembru 2019, tadašnji ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić izjavio je da se predloženim izmenama Zakona o platama zaposlenih u državnim službama, za još godinu dana – do 2021. godine, odlaže prelazak na nov sistem određivanja plata uz uvođenje „platnih razreda“.

  Ružić je odlaganje obrazložio potrebom da se od usvajanja zakona pa do njihove primene ostavi odgovarajući vremenski period, čime bi se omogućilo da „reforma sistema plata postigne finansijski održivi efekat počev od 1. januara 2021. godine“, rekao je Ružić.

  Dok se približavamo pomenutoj godini, novi ministar, odnosno ministarka je na čelu državne uprave, ali kada su u pitanju platni razredi, oni će joj, kako je rekla, tek biti prioritet.

  Dakle, po svemu sudeći, na platne razrede ćemo čekati još najmanje godinu dana, koliko će biti na listi prioriteta nove postavke u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

  Ministarka Obradović je istakla je kako je važno da zaposleni u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi shvate da ih finansiraju građani, zbog čega će insistirati da javna uprava bude efikasan servis.

  Izvor: Beta, BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE