Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Izazovi primene usklađenosti u poslovanju

  Osnovni izazovi u primeni usklađenosti u poslovanju su balansiranje rizika i profita, obezbeđivanje odgovarajućeg nivoa edukacije na svim nivoima kao i obezbeđivanje potrebnih alata za sprovođenje procedura usklađivanja, ocenjeno je na panelu “Zbog čega je usklađenost u poslovanju bitna za svakog od nas?”.

  Kako je saopšteno, na prvoj sednici skupštine Udruženja za usklađenost u poslovanju, kao i panel diskusiji, takođe je ocenjeno da su takvi izazovi i lokalna primena međunarodnih politika korporacije, a u nekim slučajevima i podrška menadžmenta.

  Predsednik Udruženja za usklađenost u poslovanju, Miloš Tanjević, zaposlen u Unikredit banci na poziciji direktora Direkcije za kontrolu usklađenosti poslovanja rekao je da ono što bi na najjednostavniji način opisalo suštinu usklađenosti u poslovanju jeste usaglašenost poslovanja sa propisima i etičkim postulatima.

  “Jedan od nosilaca ove usklađenosti u kompanijama je ‘compliance’ funkcija čija se praktična uloga ogleda u savetodavnim i kontrolnim aktivnostima, težeći očuvanju reputacije, integriteta i kredibiliteta organizacije. Brojni primeri sistemskih kompanijskih incidenata u svetu, ali i kod nas, u svojoj biti imali su manjkavosti u sistemu internih kontrola i kršenja kodeksa ponašanja”, objasnio je Tanjević.

  On je dodao da je Udruženje za usklađenost poslovanja i osnovano upravo da bi se pružila podrška organizacijama u prevenciji situacija gde gube i kompanije i društvo u celini i da bi se kroz edukaciju i potrebne resurse poboljšala celokupna poslovna klima u Srbiji.

  Na panelu je između ostalog, istaknuta i neophodnost edukacije organizacija i opšte javnosti o oblastima koje mogu i treba da budu tretirane u okviru usklađenosti u poslovanju.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE