Ivanka Popović NIJE VIŠE rektorka BU

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ivanka Popović NIJE VIŠE rektorka BU

  Ivanka Popović nije više rektorka Beogradskog univerziteta, a za novog rektora izabran je dekan Arhitektonskog fakulteta Vladan Đokić.

  Kako je saopšteno, Đokić je na sednici Saveta Univerziteta u Beogradu osvojio 23 glasa, a dosadašnja rektorka Popović 17 glasova.

  Ona je na funkciji bila od 2018. godine.

  Mandat novog rektora počinje 1. oktobra i zvanično traje tri školske godine.

  Sednici je prisustvovao i gradonačelnik Beograda Zoran Radojčić, koji je, takođe glasao, kako je rekao u svojstvu člana Saveta Univerziteta u Beogradu.

  Vladan Đokić (58) je nakon završenih studija na Univerzitetu u Beogradu – Arhitektonskom fakultetu (1988), magistrirao na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta Južne Kalifornije u Los Anđelesu (1991) i doktorirao na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu (1998). Gostujući je profesor na Arhitektonsko-građevinskom fakultetu u Banjaluci i Arhitektonskom fakultetu u Podgorici.

  Uoči glasanja, Đokić je naveo pet ključnih ciljeva svoje rektorske platforme.

  “Univerzitet mora da formira nove studentske programe i da ostane lider u regionu, kao vodeća institucija. Pet je ključnih ciljeva: afirmisanje strateških pozicija članica univerziteta u Beogradu, ravnopravnost i koordinacija članica Univerziteta, povećanje studentskog standarda, digitalizacija, bolja organizacija uprave BU”, rekao je novoizabrani rektor.

  Izvor: Agencije, N1

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE