Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Istraga o Železari još traje“

  Evropsku komisiju ne interesuje ko je kupio srpsku čeličanu, nemamo ništa protiv bilo kog investitora iz Kine, samo želimo da vidimo da je proces preuzimanja železare transparentan, otvoren i u skladu sa evropskom regulativom, izjavila je evropski komesar za unutrašnje tržište, industriju, preduzetništvo Elžbijeta Bjenkovska.

  Ovim rečima ona je odgovara na pitanje Politike kako EK gleda na činjenicu da je kineski „Hestil” preuzeo „Železaru Smederevo”.

  Kao što verovatno znate, Komisija 7. aprila nije izrekla Srbiji provizorne mere. Istraga još traje, ali da je stvar ozbiljna, privremene carinske mere već bi bile uvedene, rekla je Bjenkovska.

  Ona je istakla da za sada sankcija nije bilo i da je to dobra vest za Srbiju.

  „Veoma smo osetljivi na svaki signal prodaje čelika ispod cene. Srbija na evropskom tržištu nije toliko prisutna kao Kina, koja je realna pretnja evropskim kompanijama“, ocenila je Bjenkovska.

  Izvor: Politika, N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Petar

   "Veoma smo osetljivi na svaki signal prodaje čelika ispod cene. " Čuj sad ovo. A konkurencija, slobodno tržište i ostale stvari koje važe kada vi nama nešto svoje visokosubvencionisano prodajete po cenama koje ruše kompletnu našu privredu sada u obrnutom slučaju odjednom ne važe ? Licemerno toliko da mi se gadi.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE