Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Investicije u turistički segment nepokretnosti u fokusu nove linije poslovanja CBRE

  CBRE South Eastern Europe (CBRE SEE), vodeća regionalna konsultantska kompanija za komercijalne nepokretnosti, otvorila je novu liniju poslovanja posvećenu kapitalnim investicijama u sektoru turističkih nekretnina. Nakon ekspanzije u vidu otvaranja kancelarija u Sofiji, Zagrebu i Ljubljani, ovo je prvi put od osnivanja direktne kancelarije za region Jugoistočne Evrope, da kompanija pokreće novi segment poslovanja.

  „CBRE SEE pruža celokupan spektar konsultantskih usluga u oblasti nekretnina, a naš tim za kapitalne investicije već je dokazao svoje sposobnosti i stručnost u različitim transakcijama u okviru sektora turističkih nepokretnosti. Odluka o otvaranju nove linije poslovanja jasan je pokazatelj razvoja i mogućnosti ovog segmenta tržišta nekretnina u našem regionu“, objašnjava Boško Tomašević, generalni direktor CBRE SEE.

  Uz poznavanje lokalnog poslovnog okruženja, u kombinaciji sa iskustvom i resursima svetske CBRE mreže, ova ekspanzija, doprineće značajnom rastu ovog segmenta tržišta nekretnina.

  „Nova linija poslovanja omogućiće nam da ojačamo usluge posvećene investicijama u sektor turističkih nepokretnosti, a naš fokus ostaje na promociji regiona pred stranim korporacijama i fondovima, kako bi se trend direktnih stranih investicija nastavio i u predstojećem periodu“, ističe Uroš Grujić, direktor Odeljenja za kapitalne investicije u kompaniji CBRE SEE.

  Novo odeljenje predvodiće Zoran Danilović, direktor saradnik u kompaniji CBRE SEE, koji poseduje višegodišnje savetodavno iskustvo u oblasti kapitalnih investicija širom regiona Jugoistočne Evrope. U okviru CBRE-a, Zoran igra ključnu ulogu u usmeravanju novog kapitala i proširenju polja ulaganja investitora.

  „Zahvaljujući integrisanoj platformi specijalizovanih usluga za ovaj segment, strateškom usmerenju, operativnim savetima i globalnoj mreži, nova linija poslovanja CBRE SEE obezbediće našim klijentima mogućnost da maksimalno iskoriste svoja ulaganja“, napominje Zoran Danilović.

  „Iako je naš fokus na svih osam zemalja u kojima poslujemo, poseban potencijal za dalji razvoj i interesovanje investitora za ulaganja u turistički sektor odnose se na celokupnu Jadransku obalu, sa posebnim osvrtom na tržište Hrvatske koje je poslednjih godina značajno napredovao u smislu povećanja broja turista i izgradnje novih smeštajnih kapaciteta. Osluškujući zahteve tržišta, u okviru novoosonovanog odeljenja za kapitalne investicije u sektor turističkih nepokretnosti, oformljen je i lokalni tim u okviru CBRE SEE kancelarije u Zagrebu“, naglašava Danilović.

  O kapitalnim projektima u turističkom sektoru Hrvatske u narednim godinama i daljem razvoju ovog segmenta tržišta, Zoran Danilović će govoriti na predstojećoj konferenciji „tREnd 2023-2027“ koja se održava u Zagrebu, 30.11.2022. u Esplanade hotelu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: CBRE

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE