Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Instagram stranica Carine Srbije je prava mala riznica humora

  Uprava Carina Srbije veoma je aktivna na popularnoj društvenoj mreži Instagram, a nedavno je objavila i zanimljiv post o psima tragačima na graničnim prelazima.

  Već uspešno pronalaze drogu, cigarete i duvan

  Naime, Carina je na svom nalogu objavila fotografiju carinika sa psom ispod koje stoji opis kako se psi dresiraju da otkriju skrivene narkotike, cigarete ili duvan.

  „Najveći deo obuke za rad sa psima, koja traje tri meseca, provodi se u igri skrivača. Sakrivamo krpicu sa mirisom i oni je traže“, stoji u opisu fotografije.

  Ali to nije sve, u nastavku se navodi kako bi uskoro Carini Srbije trebalo da stigne i pojačanje – „četvoronožni carinik koji će otkrivati neprijavljeni novac“.

  „Vodiči pasa potvrđuju da nema razlike između traženja novca i droge, jer se službeni psi u radu oslanjaju na istančani njuh i sve traže po karakterističnom mirisu, a zahvaljujući urođenoj inteligenciji mogu da nauče da traže i više različitih stvari“, objašnjeno je ispod fotografije.

  Instagram stranica Carine Srbije je pravo blago

  U eri društvenih mreža mnoge kompanije, ali i državne institucije trude se da na profilima ostave što bolji utisak svojim objavama. I dok se neke vode strogo ozbiljnom retorikom, neke su u svrhu marketinga, koji ne mora nužno biti dobar, odlučile da se predstave u šaljivom svetlu.

  Firme ili državni organi u svoje redove zapošljavaju stručnjake za društvene mreže koji očigledno znaju put do simpatija pratilaca.

  Tako je zvanični Instagram nalog Uprave Carina Srbije prava mala riznica humora, te listajući fotografije možete naleteti na brojne objave sa šaljivim opisom. Tako su carinici otkrili 100.000 ruža, hrizantema i drugog cveća iz Holandije, a „magacin je bio krcat cvećem kao da je 8. mart, a ne 8. novembar“, stajalo je u opisu fotografije.

  „Ako želite da budete sigurni da će vam novac na granici biti zaplenjen, gurnite ga u čarape poput putnika koji je ovog vikenda upravo to uradio sa preko 70.000 evra“, još jedan je sarkastični opis Carine.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE