Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Inspirativni recepti: Roze palačinke i pesto od celera

    Ako ste veliki gurman i volite da „eksperimentišete“ i stvarate nešto novo i ukusno u kuhinji, sigurno pratite i Ko to tamo na Instagramu.

    Sandra Pecić vodi gastro-blog Ko to tamo, i na njemu često deli zanimljive recepte, a sprema ih sa takvom lakoćom da stičete utisak da je svaka priprema vrlo laka i da možete baš sve da spremite.

    Ovog puta je sa nama podelila ova tri recepta:

    Pljeskavice od mlevenog mesa i oraha

    Sastojci

    500g mlevene junetine
    glavica crnog luka srednje veličine
    dva, tri usitnjena čena belog luka
    nekoliko kašika seckanih oraha
    peršun, biber, so
    oko 100ml kisele vode

    Postupak

    Formirajte tanke pljeskavice, pa ih sa obe strane pržite na maloj količini maslinovog ulja.

    Ružičaste palačinke

    Sastojci

    1 veće jaje
    2 kutlače brašna
    pola praška za pecivo
    1 kutlača jogurta
    3-4 kašike usitnjene cvekle (može rendana sveža, a može i kuvana)
    2 kašike ulja
    so
    malo kisele vode

    Postupak

    Umešajte sve sastojke u malo gušću smesu za palačinke. Ostavite ih desetak minuta da odstoje, pa ih na umerenoj temperaturi ringle pecite s obe strane, najbolje na teflonskom tiganju.

    Pesto od celera

    Sastojci

    veća šolja svežih listova celera
    50g oljuštenih badema
    120ml maslinovog ulja
    40-50g rendanog parmezana
    so

    Postupak

    Sve sastojke dobro sameljite u blenderu.
    Pesto čuvajte u zatvorenoj staklenoj teglici u frižideru. Koristite kao dodatak sosovima, testenini ili čorbicama.

    Izvor: BIZLife

    Foto: Pixabay/Ko to tamo

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE