Inspektori "posetili" Juru, a za IZVEŠTAJ pitajte direktore

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Inspektori “posetili” Juru, a za IZVEŠTAJ pitajte direktore

  Republički inspektori rada dva sata su kontrolisali pogone južnokorejske korporacije Jura u Rači jer su zaposleni nezadovoljni primenom dogovora za poslovodstvom o držanju socijalne distance u vreme pandemije koronavirusa.

  Ova informacija potvrđena je za N1 i sindikatu “Nezavisnost” fabrike u Rači.

  “Inspekcija rada je od 12 do 14 časova bila u našim halama i sprovela nadzor. Sindikat nije dobio izveštaj, a inspektori su rekli da tražimo od poslodavca. Direktori kažu da moraju da dobiju odobrenje višeg menadžmenta Jure u Nišu. Dao sam izjavu inspekciji. Naša osnovna primedba je pevelik broj zaposlenih u smeni. Pitanje je i koliko radnka je u trećoj smeni, jer ja ne mogu da budem 24 časa u fabrici. Treba da se prekontroliše distanca među radnicima tokom pauze”, kaže za N1 predsednik sindikata “Nezavisnost” Jure u Rači Saša Marković.

  Po ovom pitanju će zasedati Krizni štab Rače, potvrdio je za N1 komandant Kriznog štaba Nenad Savković.

  “Mi ćemo do kraja dana ili ujutru raspravljati o preporukama epidemiologa i doneti preporuke za nadležne organe. Koliko znam, sledeća instanca je javni tužilac”, rekao je Savković.

  Poslovostvo Jure u Rači je pre 15 dana prihvatilo preporuke epidemiologa Instituta za javno zadravlje iz Kragujevca da pooštri zaštitne mere od virusa, poveća socijalnu distancu, angažuje 40 odsto od ukupno 1.050 radnika u dve smene, bez rada subotom i da se smanji broj radnika u fabričkim autobusima koji ih dovoze na posao.

  Izvor: N1

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE