"Inicijalni pokazatelji do sada iznad očekivanja"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Inicijalni pokazatelji do sada iznad očekivanja”

  Ministar finansija Srbije Dušan Vujović očekuje da će predlog novog aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom biti poznat polovinom maja ili u junu.

  “Gotovo je izvesno da će novi aranžman biti u formi instrumenta za koordinaciju ekonomskih politika i reformi koji ne sadrži finansijsku komponentu. Polje saradnje ostaje isto, a to je održavanje već postignute makroekonomske i fiskalne stabilnosti, kao i dalja podrška reformama”, rekao je Vujović za Blic.

  Vujović je rekao da će konkretnije moći da se govori o prostoru za povećanje plata i penzija kada se budu znali podaci za prvih šest meseci, što bi koincidiralo sa finalizacijom novog aranžmana sa MMF.

  On je rekao da su ove godine za 60 milijardi dinara već povećana izdvajanja iz budžeta za penzije i plate u javnom sektoru.

  Na taj način, kako je objasnio, već je iskorišćen prostor dat Zakonom o budžetskom sisitemu, koji dozvoljava da plate budu na nivou od osam odsto, a penzije od oko 11 odsto očekivanog BDP.

  “Da bi se omogućilo kontinuirano i dalje povećavanje plata i penzija u skladu sa ovim pravilima, potrebno je da imamo jasne pokazatelje da se ostvareni BDP kreće brže od projektovanog. Inicijalni pokazatelji su do sada iznad očekivanja”, naveo je Vujović.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Dr Miggyy

   PENZOSI NE UMIRAJTE, VEĆ IZDRŽITE IZNAD OČEKIVANJA ΛV I VLADE! “Najkreativnija” vlast, na čelu sa ΛV, u istoriji Srbije napravila je od penzionera dva ešalona, jedan kojima fiktivno ne otima penzije, a ipak su im realne penzije sve niže i niže i on je izglasao svoju uništujću vlast i drugi konfrontirani ešalon kojim se otima bezdušno penzija, a i on u dobrom delu podržava otimačku politiku vlasti na čelu sa ΛV. Penzije su porasle od 2014. godine za 7,53%, a u isto vreme, troškovi života su prešišali 20%. Turci su imali danak, osim onaj u krvi, desetak (10%), a ova vlast ima stopu odanočenja 10-20% penzija i inovativnija je od Turaka. Na suprot otimanja penzija stoje donacije: Klintonovima tri miliona evra, Srebrenici pet, BiH pet, R. Srpskoj pet miliona evra, gradnja obdaništa u Albaniji, plaćanje donacije za svakom zapošljenom u stranim firmama po deset hiljade evra, dugovanja RTB Boru su otpisana devetsto miliona evra, dugovanja za struju, koliko se zna samo u 2017., iznose iznad milijarda dinara, dugovanja RTB Bor 300 miliona evra, dugovanja Mitilineosu 40 ili još 60 miliona evra, svaki treći radnik radi na crno, dugovanja javnih i državnih preduzeća iznad milijardu evra, neplaćanja poreza itd. Samo u 2017. god umrlo je i  80.817 penzionera od gladi, jadi, bede i bolesti. Na taj način penzosi su postali “žrtveni jarci i spasioci” ekonomije držΛVe i aktuelne vlasti. Napred penzosi!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE