Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Od sutra SKUPLJI Infostan u Beogradu: Koliko ćemo ga plaćati?

  Beograđani će od sutra, 1. februara plaćati skuplje grejanje i vodu, pa će sa martovskim računom za Infostan osetiti poskupljenje tih komunalnih usluga.

  Grejanje će biti skuplje za pet odsto, voda i kanalizacija 12,5 odsto, a odnošenje smeća je još od decembra uvećano za 6,2 odsto. Sadašnja cena grejanja od 119,39 dinara po kvadratu, sa PDV, od sutra će biti 125,22 dinara.

  Mesečni račun za stan od 50 kvadrata iznosi 5.969 dinara, a sa poskupljenjem biće veći za oko 300 dinara i na martovskom računu bi iznos trebalo da bude 6.261 dinar.

  „JKP Beogradski vodovod i kanalizacija je na sednici Nadzornog odbora 1. decembra 2022. godine, donelo Odluku o ceni za isporučenu vodu i odvođenje otpadnih voda koja će se primenjivati počev od 1. februara 2023. godine. Za sve kategorije korisnika cena isporučene vode, odvođenja otpadnih voda i pogonske spremnosti sistema uvećana je za 12,5 odsto što će i u narednom periodu omogućiti uredno snabdevanje vodom svih potrošača kojima Beogradski vodovod isporučuje vodu, kao i neometan rad sistema za odvođenje otpadnih voda“, navedeno je nedavno iz ovog preduzeća.

  Novac

  Novac, Infostan (Pixabay)

  Kada je o grejanju reč, JKP Beogradske elektrane planira ukupne prihode za 2023. godinu u iznosu od 37,5 milijardi dinara, što je za oko 5,7 milijardi dinara više u odnosu na procenu realizacije za 2022. godinu, stoji u Programu poslovanja ovog javnog komunalnog preduzeća za 2023. godinu.

  „Na bazi postojećih cena energenata za 2023. godinu planirano je povećanje cena toplotne energije za pet odsto od februara. Ukoliko u toku 2023. godine dođe do povećanja cena energenata, što je već izvesno, biće potrebno izvršiti još jednu korekciju cena toplotne nergije, primenom metodologije koju je donela Vlada Srbije, vodeći računa o platežnoj sposobnosti stanovništva“, navodi se, između ostalog, u Programu poslovanja JKP Beogradske elektrane za 2023. godinu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: JKP Infostan

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE