Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Iljušin” od Rusa zvanično tražen kad je požar UGAŠEN

  Vlada Srbije je, kako piše u zvaničnom dokumentu, od Rusije zatražila dolazak aviona za gašenje požara “iljušin” tek juče, 31. oktobra, u danu kada su svi sa Stare planine javljali da je požar ugašen.

  Iako je načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić rekao da je avion zatražen na vreme, “iljušin” još nije sleteo na niški aerodrom, pišu Južne vesti.

  Zvaničnu odluku od 31. oktobra potpisala je premijerka Ana Brnabić, a u njoj piše da Vlada traži međunarodnu pomoć od Ruske federacije i dolazak aviona “iljušin”.

  Vlada upućuje poziv Vladi Ruske Federacije da vazduhoplov Ministarstva za civilnu odbranu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije bude angažovan na gašenju požara na otvorenom na području Stare planine i smešten na Aerodromu „Konstantin Velikiˮ u Nišu u trajanju od tri dana, radi pružanja pomoći u oblasti zaštite i spasavanja – piše u odluci.

  Međutim, u trenucima kada je Vlada usvajala ovu odluku sa Stare planine uveliko su stizali izveštaji da je već lokalizovan požar, koji je buktao nekoliko dana.

  Kiša je stigla pre “iljušina” i ona je, pored maksimalnog zalaganja vatrogasaca, meštana i vojske, kako je rečeno, dosta pomogla u gašenju.

  I pored toga, odluka o pomoći je usvojena, a dejstvovanje “Iljušina” trebalo bi da bude plaćeno iz budžetskih rezervi.

  Sredstva potrebna za realizaciju ove odluke opredeljuju se u iznosu od 22.500.000,00 dinara i biće obezbeđena iz tekuće budžetske rezerve u skladu sa zakonom i posebnim aktom Vlade – piše u odluci.

  Ipak, to ne znači da će sav novac biti upotrebljen, već će to, kako je pojašnjeno, zavisiti od stepena angažovanja.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: MUP

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE