Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  I SEKS je povreda na radu – kompanija da plati odštetu za smrt

  Sud u Parizu presudio je da je kompanija dužna da isplati odštetu porodici svog radnika koji je na službenom putu u hotelskoj sobi preminuo, posle seksa sa neznankom i da je to nesreća na radu.

  Poslodavac je odgovoran za svaku nesreću koja se dogodi na poslovnom putu, zaključio je sud u Parizu, pa tako i za infarkt koji se dogodi tokom usputnog seksualnog odnosa u hotelskoj sobi sa neznankom.

  Upravo je takav slučaj Ksavijera X, koji je bio zaposlen u francuskoj kompaniji TSO koja se bavi gradnjom i održavanjem železničkih pruga.

  Sud u Parizu presudio je da je njegova smrt bila nesreća na radu, pa je kompanija dužna da isplati odštetu porodici preminulog Ksavijera.

  Kompanija se na sudu držala argumenta da njihov zaposleni u hotelskoj sobi s neimenovanom gošćom nije obavljao svoj posao, već se bavio vanbračnim seksualnim odnosom s neznankom.

  Taj nesrećni smrtni slučaj dogodio se 2013. u centralnoj Francuskoj dok je Ksavijer X. bio na poslovnom putu, prenosi BBC.

  Nakon srčanog udara u hotelskoj sobi muškarac je preminuo, a zdravstveno osiguranje je zaključilo da se radi o nesreći na radnom mestu.

  Kako su objasnili, seksualna aktivnost normalan je deo životnih aktivnosti, „baš kao što je to tuširanje ili hrana“. Sud u Parizu saglasio se s tim mišljenjem.

  Izvor: N1/Fonet

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE