Huawei predstavio nova solarna rešenja: "Više bitova, manje vati“

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Huawei predstavio nova solarna rešenja: “Više bitova, manje vati“

  Na ovogodišnjoj InterSolar konferenciji održanoj u Minhenu, kompanija Huawei predstavila je svoja solarna rešenja za krajnje korisnike, industriju i privredu, vodeći se konceptom „više bitova, manje vati“

  Sajam zelenih tehnologija InterSolar Europe 2022

  Sajam zelenih tehnologija InterSolar Europe 2022

  “Težimo da ispunimo obećanje o poboljšanju energetske efikasnosti naših glavnih proizvoda za 2,7 puta, jer digitalne tehnologije igraju ključnu ulogu u borbi protiv klimatskih promena i ispunjavanju ciljeva UN za smanjenje ugljenika. Obezbeđivanjem tehnologija kao što su Smart String-Level Disconnector Technology SSLD-TECH, trofazni inverter (SUN2000-50KTL-M3), rešenja za skladištenje energije (ESS) (LUNA-200kVh-2H0) i pametni PV optimizator (MERC-1100V). /1300V-P), Huawei postaje pokretač smanjenja ugljenika, istakli su iz kompanije Huawei na sajmu zelenih tehnologija.

  Huawei rešenja, kreirana sa ciljem da kontrolišu i smanje emisiju ugljenika, ističu se svojom fleksibilnošću, pouzdanošću i lakom primenom

  Kompanija takođe nastoji da evropskim partnerima pomogne na povećanju iskorišćenja kapaciteta obnovljive energije, njenom dugotrajnijem čuvanju i jeftinijoj i bezbednijoj eksploataciji.

  Robert Sabo, menadžer kompanije Huawei iz Mađarske

  Robert Sabo, menadžer kompanije Huawei iz Mađarske

  Robert Sabo, menadžer kompanije Huawei iz Mađarske istakao je značaj usmerenja kompanija na kreiranje zelenih rešenja:

  Usled povećanja cene struje i nesigurnosti zbog energetske krize i naš region je u potrazi ne samo za zelenim rešenjima, nego i dugotrajnim zamenama za snabdevanje energijom u svim sferama. To se odnosi kako na industriju, koja je posebno pogođena krizom, tako i na rezidencijalne korisnike. Huawei svima nudi rešenja koja će umanjiti njihovu zavisnost od tradicionalnih izvora energije i omogućiti im ne samo da prikupljaju, nego i iskoriste obnovljive izvore energije na pravi način i uz minimalne gubitke i povećanu bezbednost.

  Na Sajmu je najavljeno da Huawei lansira ekskluzivnu Smart String-Level Disconnector tehnologiju (SSLD-TECH) i nudi rešenja za formiranje mreže za fotonaponske elektrane, sa većom bezbednošću i pouzdanošću. Ova tehnologija precizno identifikuje i pouzdano uklanja uobičajene greške u sistemu jednosmerne struje, koje mogu prekinuti vezu sa obrnutim nizom i obrnutim protokom struje za 250 milisekundi i kratki spoj invertora za 16 milisekundi. Time se obezbeđuje sigurnost fotonaponskih postrojenja sa dokazanom efikasnošću, što postavlja standard u DC sigurnosti za industriju.

  Takođe, istaknuto je da novi proizvodi za komercijalni i industrijski (C&I) sektor promovišu niskougljenični razvoj u svim industrijama.


  Nova rešenja uskoro u Srbiji

  “Na Huawei štandu videli smo inovativna i vodeća rešenja iz oblasti obnovljivih izvora energije koja mogu da pomognu domaćinstvima i industriji. Svi noviteti biće u nekom trenutku dostupni i kod nas, na tržištu koje se sve aktivnije okreće iskorišćenju obnovljive energije za život, ali i poslovanje”, navela je PR menadžerka kompanije Huawei u Srbiji, Jovana Tadić.


  Huawei inovativno rešenje pametnih žica pomoglo je u povećanju prinosa energije u elektranama, poboljšanju pouzdanosti spoljnih uređaja i značajnom smanjenju radnog opterećenja O&M

  Istaknuto je da Huawei nastavlja sa inovacijama u oblasti invertera kako bi stvorio maksimalnu vrednost za kupce i povećavao istraživanja, razvoj i ulaganja u tržište.

  Sa više od 10 godina iskustva u istraživanju i razvoju rešenja za skladištenje energije (ESS), Huawei je ostvario veliki napredak na ovom polju. Integrišući digitalnu, energetsku elektroniku i tehnologije u jedinstvenu strukturu pametnih nizova kako bi prevazišao ograničenja litijumskih baterija, pruža fleksibilno i isplativo rešenje sa većim potencijalom profita. Rešenje za skladištenje energije (ESS) služi kao rezerva snage i regulator mreže, ali i kao stabilizator u isto vreme, obezbeđujući vredne resurse za rešavanje pikova i regulaciju frekvencije.


  Snabdevanje čipova VS. povećanje cena sirovina

  Huawei je uspeo da obezbedi kontinuitet snabdevanja i blagovremenu isporuku proizvoda i usluga kupcima, što pokazuje efikasnost Huawei sistema upravljanja kontinuitetom poslovanja i mehanizma upravljanja.

  Kada je reč o povećanju cena, u ovoj kompaniji pokušavaju da kontrolišu povećanje povezanih troškova i aktivno odgovore na povećanje kroz interna poboljšanja. Ističu da će aktivno komunicirati sa kupcima i partnerima na osnovu tržišnih uslova i nositi se sa izazovom.


  Uz sve veću potražnju preduzeća za smanjenjem troškova električne energije i emisija ugljenika, Huawei je prošle godine predstavio C&I Smart PV 1.0 rešenje, kombinujući PV i skladištenje energije za isporuku čiste energije različitim industrijama

  Nova generacija ovih rešenja će voditi različite industrije u eru niske emisije ugljenika sa optimizovanim troškovima električne energije, aktivnom bezbednošću i pametnim operacijama i održavanjem (O&M) u cilju poboljšanog iskustva. Važno je istaći i da četiri sloja ESS zaštite mogu sprečiti bezbednosne opasnosti, sistemske greške i potencijalne kvarove, drastično poboljšavajući bezbednost sistema.

  Nakon prošlogodišnjeg lansiranja “1+3+X” Residential Smart PV 2.0 rešenja, Huawei ove godine predstavlja i nadograđeni “1+4+X” dizajn. Ovo integrisano rešenje omogućava pametan ekosistem potrošnje, koji donosi sveobuhvatno iskustvo čiste energije u domove, uz niže troškove električne energije, aktivnu bezbednost i inteligentnog pomoćnika.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Huawei

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE