Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  HSE FORUM 2019: NIS okupio izvođače sa ciljem unapređenja bezbednosti na radu

  U Poslovnom centru NIS-a u Novom Sadu održan je „HSE Forum 2019“. Reč je o tradicionalnom skupu koji se održava već 11- put po redu, a posvećen je podizanju svesti o bezbednosti na svim lokacijama kompanije i zajedničkom radu na primeni HSE pravila u praksi. Događaj je održan pod sloganom „Sigurnim koracima u budućnost“, a okupio je brojne kompanije koje su u NIS-u angažovane kao izvođači radova.

  Otvarajući skup, Genadij Ljubin, prvi zamenik generalnog direktora NIS-a i direktor Bloka istraživanje i proizvodnja je istakao: „HSE nije samo zbornik pravila, skup standarda i uputstava, to je životna filozofija i kultura poslovanja naše kompanije. Glavni resurs kompanije su ljudi, bezbednost i zdravlje zaposlenih, a naš prioritet je postizanje efikasnih rezultata uz bezbedno obavljanje posla. „Gasprom njeft“ je postavio važan strateški cilj – „cilj-nula“ , koji obuhvata nula incidenata, nula povreda na radu i profesionalnih bolesti, kome se i mi iz NIS-a sigurnim koracima približavamo. Zauzimajući lidersku poziciju u oblasti pitanja bezbednosti, mi preuzimamo na sebe odgovornost da pomognemo našim partnerima u razvijanju kulture bezbednosti“.

  Ove godine kompanija NIS je predstavila program „Stepenice“ koji omogućava da se na jednostavan način podele odgovornosti i uloge sa ciljem unapređenja bezbednosti u procesu upravljanja izvođačima. U okviru ovog programa jasno su definisani koraci, koji proces upravljanja čine lakšim i razumljivijim, a slikovito prikazuju i podelu odgovornosti kroz celokupan proces. Metodologija se sastoji iz četiri faze – pretkvalifikacija, procedura nabavke i izbora dobavljača, potpisivanje ugovora, i kontrola i evaluacija njihovog rada i motivacije.

  Prema rečima Ulriha Pebala, direktora Funkcije za HSE, implementacija programa „Stepenice“ je veoma značajna u cilju unapređenja procesa upravljanja izvođačima:
  „Jasno definisanje uloga i odgovornosti kao i dobra komunikacija svih učesnika procesa su veoma značajni kada je reč o uspešnom upravljanju NЅE rizicima. Na panel diskusiji uz učešće predstavnika izvođačkih organizacija prepoznato je da NIS prema svojim izvođačima ima standardne zahteve kao što imaju i druge svetske naftne kompanije. NIS kontinuirano radi na unapređenju NЅE kulture, a program „Stepenice“ je jedan od mehanizama da smanjimo rizike i učinimo poslovanje bezbednim“, istakao je Pebal.

  Na panel diskusiji koja je usledila posvećena razmeni iskustava u domenu bezbednosti na radu učestvovali su predstavnici kompanija Energotehna, Schlumbereg, NRG Trans, PDV Inženjering i NIS.

  „HSE Forum 2019“ bio je mesto susreta kompanije NIS, njenih poslovnih partnera i izvođačkih kompanija, čiji učesnici su se angažovali na razvijanju zajedničke filozofije upravljanja rizikom. Organizacijom ovakvih događaja, NIS nastavlja da potvrđuje svoju poziciju moderne, društveno odgovorne kompanije, koja kontinuirano radi na unapređenju bezbednosti i zdravlja na radu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE