HRVATSKA u 7 NAJPOŽELJNIJIH destinacija za rad na daljinu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  HRVATSKA u 7 NAJPOŽELJNIJIH destinacija za rad na daljinu

  Ljudi koji zbog epidemije koronavirusa trenutno rade od kuće imaju mnogo više mogućnosti za život u inostranstvu nego ikada ranije.

  Pored zemalja koje su i ranije odlučile da se otvorile za one koji rade na daljinu, i neke nove destinacije pokrenule su programe kojima privlače zaposlene da se odluče da rade odatle.

  Ono što je uglavnom potrebno jeste dokaz o primanju dovoljno sredstava za dugoročniji boravak, zdravstveno osiguranje i naravno, negativni korona testovi.

  Sa ispunjenim uslovima, oni koji rade od kuće imaju mogućnost da 2021. godinu provedu na željenim desitnacijama.

  CNBC predlaže nekoliko opcija za odmor i rad u ovoj i narednoj godini, a na listi od svega nekoliko svetskih lokacija, našla se i susedna Hrvatska.

  Montserat

  To je ostrvo u regionu Karibi, odnosno britanska prekomorska teritorija. Turisti trenutno ne mogu da mu pristupe, ali radnici na daljinu mogu.. Tamo možete ostati do 12 meseci, a najviše je radnika iz SAD, Kanade i Evrope, s fokusom na Veliku Britaniju. Morate imati zdravstveno osiguranje i zaradu od bar 70.000 dolara godišnje.

  Bahami

  Bahami su, inače, jedna od najposećenijih destinacija na planeti. Boravišna dozvola traje do godinu dana, i takođe postoji specijalna viza za radnike na daljinu i studente skraćeno se zove BEATS. Proces apliciranja košta 25 dolara. Odabrana “ekipa” može menjati mesto boravka, odnosno birati između 16 ostrva na Bahamima.

  Dubai

  Ovo je prema oceni CNBC još jedno pogodno tlo za sve one čiji posao nije vezan za kancelariju. Pripadnici svih nacionalnosti mogu aplicirati, uz dokaz da zarađuju minimum 5.000 dolara mesečno. Potrebno je imati i zdravstveno osiguranje, koje se priznaje u UAE. Takođe, radnici na daljinu mogu angažovati dadilje i vozače, rentirati kola i upisati decu u školu prema obrazovnom sistemu Dubaija.

  Mauricijus

  Mauricijus se promoviše kao “kovid bezbedna” lokacija, a nalazi se u Indijskom okeanu. Ostrvo-država koja broji oko 1,3 miliona ljudi, do sada je imala malo više od 600 pozitivnih slučajeva na virus. “Premium Visa” radnicima na daljinu i penzionerima garantuje boravak na Mauricijusu do 12 meseci.

  Hrvatska

  Susedna Hrvatska se takođe našla na CNBC listi, a naše komšije su počele da prizivaju radnike na daljinu u januaru ove godine, što je svakako i deo plana da se oporavi ekonomija zemlje, prvenstveno zavisne od turizma. Međutim, za sada je bilo moguće samo apliciranje “u lokalu”, dok se onlajn prijave očekuju ovog meseca. Minimalna svota novca koju treba da imate za mesec dana je oko 2.590 dolara.

  Ostrvo Madeira

  Ostrvo u Portugalu, posebno po tome što ne pruža dobrodošlicu samo radnicima na daljinu ponaosob, već čitavim zajednicama. Reč je o pilot programu koji važu do 1. februara do 30. juna. Selo Ponta do Sol dnevno može da primi od 30 do 40 ljudi, kaže Mikaela Vieira, ispred organizacije “Startup Madeira”. Na ostrvu je trenutno 250 radnika na daljinu, koji koriste radne prostore, kafiće ili restorane s besplatnim internetom.

  Portoriko

  To je malena egzotična zemlja, koja takođe želi da privuče turiste koji bi doprinosili njenoj ekonomiji. Doduše, ne postoji zvaničan program, ali se zna da Amerikanci mogu slobodno da borave u Portoriku. Ne treba im čak ni pasoš i mogu da povedu svoje kućne ljubimce. Sve što im treba je negativan rezultat PCR testa.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE