Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Hrvati MUKU MUČE sa bahatim kamperima: „Letuju za 0 € i još se prave blesavi“

  I ovoga leta će se hrvatske lokalne vlasti sasvim sigurno susretati s ilegalnim kamperima.

  U Hrvatskoj je kampovanje zabranjeno na svim površinama koje nisu za to predviđene. No i tu postoji “siva zona” kad je u pitanju zaustavljanje na parkiralištima.

  Globalni turistički trendovi pokazuju da nove generacije turista žele dinamičan i aktivan odmor, pa su kamperi sve češći izbor. Ovim sve luksuznijim kućama na točkovima popularnost je dodatno porasla u pandemiji, pa se mogu videti celi konvoji na putu prema željenoj destinaciji.

  No i oni moraju da se pridržavaju pravila, a ne da pokušavaju da letuju besplatno.

  „Jedno vozilo je upravo stiglo, a mi smo požurili da proverimo jesu li u prekršaju. Došli su, kažu – samo da se parkiraju, malo da prošetaju po Zadru i pa će nastaviti dalje prema jugu”, piše ekipa HRT-a.

  Samo nekoliko metara dalje od njih jedno parkirano vozilo je ovde i prenoćilo. Oni naravno tvrde da nisu, a komunalni redar u obilasku nema dokaza da jesu.

  Što mogu komunalni radari?

  “Mi ga upozorimo, videćemo onda njegovu reakciju, ako vidimo da ne reaguje, možemo mu izdati mandatnu kaznu, ili možemo uključiti turističku inspekciju. Njihove su kazne puno jače nego naše”, kaže Zdenko Ivanac, voditelj i organizator komunalnog redarstva u Zadru.

  Prema Zakonu o ugostiteljskoj delatnosti, kampovati se može samo na za to označenim površinama.

  “Grad Zadar je za ovu sezonu pripremio oznake upozorenja da je zabranjeno kampovanje na pojedinim lokacijama. Komunalno redarstvo je na usluzi građanima i izlazi na svaki poziv, a za sledeću turističku sezonu, ukoliko ovo ne bude dovoljno – razmišljamo o tome da zabranimo prometovanje kamperima u određenim delovima grada”, kaže pročelnik za komunalne delatnosti i zaštitu okoline Robertino Dujela.

  Proveravali smo da li je hrvatsko primorje zaista TOLIKO SKUPO (FOTO)

  Zajedno s turističkim inspektorima, neretko i u saradnji sa policijom, komunalni redari će i ovog leta pokušavati održati red. Svi veruju da će im to i uspeti, jer je zajednica kampera veoma dobro povezana preko društvenih mreža, pa ova mesta više neće biti na glasu da se na njima može danima besplatno letovati, piše HRT.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Unsplash/Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE