Hotelijeri traže još 100.000 vaučera za odmor u Srbiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Priroda

  Hotelijeri traže još 100.000 vaučera za odmor u Srbiji

  Udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES) uputilo je inicijativu Ministarstvu turizma za još jednu podršku odobravanjem dodatnih 100.000 turističkih vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji.

  “Pre nekoliko godina, kada je Vlada Srbije donela odluku o uvođenju turističkog vaučera, to je imalo pozitivan ekonomski efekat na razvoj hotelijerstva i turizma”, navodi se u pismu upućenom nadležnoj ministarki Tatjani Matić.

  Dodaje se da su turistički vaučeri umnogome značili i pružaocima turističkih usluga, koji su, i na taj način, dolazili do sigurnih prihoda.

  Ističe se da s obzirom na to da će ove godine građani Srbije moći da godišnje odmore provode i u Grčkoj, Egiptu, Turskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, može se očekivati pad broja noćenja u hotelima i banjskim i planinskim turističkim destinacijama, pa HORES predlaže da se limit za subvencionisane vaučere sa sadašnjih 70.000 dinara mesečnih prihoda poveća na 90.000.

  To povećanje limita bi, kako je ocenjeno, obezbedilo veću popunjenost, odnosno zainteresovanost građana, sa većom platežnom mogućnošću, da godišnje odmore provedu i u hotelima Srbije.

  Povećanjem limita za pravo korišćenja turističkog vaučera za subvencionisani smeštaj, povećala bi se, naveo je HORES, zainteresovanost i za hotelski smeštaj, budući da su do sada najviše koristi imali pružaoci usluga u privatnom smeštaju.

  Ove godine, Vlada Srbije je dodelila prvo 100.000 vaučera, pa dodatnih 20.000 vaučera, što je, 10. maja, podeljeno za manje od tri sata.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE