Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Harvi bi mogao da bude među pet najskupljih oluja koje su pogodile SAD

  Šteta od oluje Harvi u Teksasu procenjuje se na 42 milijarde dolara, zbog čega bi ta oluja mogla da se svrsta među pet najskupljih koje su pogodile SAD.

  Procenjena šteta od 30 milijardi dolara dostigla je 42 milijarde dolara za nekoliko sati, kako su poplave zahvatale Teksas i stizale do države Luizijane a mere preduzete da se zadrži voda pokazuju se nedovoljnim, rekao je osnivač agencije za procene Enki Riserč (Enki Research) Čak Votson.

  Glavne operacije sada se svode na evakuaciji stanovništva i pružanju pomoći ugroženim, ali pitanje uticaja ove oluje na privredu Teksasa, drugu najveću u SAD po površini i broju stanovnika, brzo će postati presudno.

  Votson je rekao da se šteta naneta olujom Harvi meri sa uraganima Ajk koji je pogodio Teksas i deo Antila i Kariba 2008, kada je šteta iznosila 43 milijardi dolara, i Vilma koji je razorio sever SAD 2005, i koštao 38 milijardi dolara.

  Najskuplji uragan do sada je Katrina iz 2005, koji je koštao 118 milijardi dolara, rekao je Votson.

  Zvanično je potvrđena i četvrta žrtva oluje Harvi, policajac koji se udavio kada ga je bujica odnela dok je kolima išao na posao.

  Postoji bojazan da bi zbog vode koja nadolazi mogli da pobegne 350 aligatora iz jednog zoo parka u Hjustonu. Voda je dostigla 30 centimetara od vrha ograde iza koje borave te životinje.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta / Michael Ciaglo / Houston Chronicle via AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE