Haos u advokaturi: Ostavke u AKB i tuča advokata

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Haos u advokaturi: Ostavke u AKB i tuča advokata

  Predsednik Advokatske komore Beograda (AKB) Jugoslav Tintor podneo je neopozivu ostavku na funkciju predsednika komore i predložio Skupštini da zakaže prevremene izbore za sve članove organa i nosioce funkcija AК Beograda.

  AKB u saopštenju piše da je Tintor kao obrazloženje ostavke naveo neslaganje sa odlukama većine članova Upravnog odbora AК Beograda da se obustavi plaćanje članskog doprinosa AК Srbije i da se pokrene postupak opoziva članova UO AК Srbije iz AК Beograda zbog načina glasanja o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku.

  Istakao je da smatra da se ovakvim odlukama potkopava sistem na kojem advokatura počiva i nije spreman da svojim imenom stoji iza posledica nestatutarnih odluka.

  Tintor je prethodno potpisao sporazum za Ministarstvom pravde o izmenama nacrta Zakona. Tim izmenama, međutim, većina beogradskih advokata nije bila zadovoljna, već su tražili povlačenje čitavog predloga.

  “Pregovori sa Ministarstvom su moja lična karta u protekle četiri godine i podnosim ostavku jer veliki broj kolega smatra da su pregovori ‘izdaja advokature’. Ja ne smatram da je to izdaja, a Sporazum sa Ministarstvom pravde smatram istorijskim, jer demonstrira snagu profesinalne asocijacije da u bileteralnim pregovorima sa državom ostvari konkretan uspeh”, naveo je Tintor u obrazlaženju ostavke.

  Istakao je da ne prihvata da je pisanje “vajber grupa” odraz stava većine advokature, kao i da “račune polaže samo Skupštini koja ga je izabrala, kao u stara dobra vremena”.

  Skupština AKB usvojila je zaključak kojim traži potpuno povlačenje Nacrta o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku, kao i promenu cele radne grupe, ukoliko dođe do ponovnog pokretanja izmena.

  Kako saznaje N1, posle skupštine AKB ispred jednog kafića došlo je do incidenta između dvojice advokata. I Čedomiru Kokanoviću i Aleksandru Cvejiću je ukazana pomoć u Urgentnom centru.

  Izvor: Beta, N1

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE