Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Evzoni kamera, gužva

  VELIKA GUŽVA na granici sa Grčkom: Na Evzoniju se čeka više od dva sata (FOTO)

  Svi oni koji su se danas uputili na letovanje i čekaju da uđu u Grčku moraće da imaju mnogo strpljenja zbog toga što je velika gužva na granici.

  U jeku letnje sezone na visokim temperaturama, iznad 35 stepeni, veliki broj turista iz Srbije čeka satima na granici sa Grčkom. Na graničnim prelazu Evzoni kamere su zabeležile gužve i duge kolone vozila, a mnogi su se žalili na višesatno čekanje na nesnosnoj vrućini.

  Na društvenim mrežama putnici su komentarisali da ne mogu da prođu Evzoni za manje od dva sata. Sudeći po slici sa Evzonija na Fejsbuk stranici Grčka Info gužva je i danas ogromna.

  Evozoni, gužva

  Evzoni, gužva (Screenshot FB Grčka Info)

  Za vikend je bila slična situacija. Jedan od naših turista je naveo da je u subotu čekao dva i po sata da uđe u Grčku.

  U nedelju je bilo slično vreme prelaska granice, kako je otkrila jedna turistkinja. Ona je čekala više od dva sata u ranim jutarnjim satima.

  Zbog velikih vrućina tokom dana, kao i gužvi mnogi su preporučili noćno putovanje. U kasnim satima je bolje prolazno vreme, te kako kažu, na makedonsko-grčkoj granici je bilo zadržavanje oko 40 minuta.

  „Svima koji se ne plaše da voze noću moja preporuka. Manje saobraćaja, ne prži vas sunce, na prelazima neuporedivo manje vozila nego danju“, poručio je jedan putnik.

  Kako izbeći gužvu na izlazu iz Srbije?

  Još jedna preporuka naših turista za izbegavanje gužvi je prelaz Prohor Pčinjski. Kako biste došli do njega, treba da se isključite sa magistralnog puta Vranje – Skoplje na 10. kilometru u selu Davidovac. Postoje table koje usmeravaju na prelaz i manastir Sveti Prohor Pčinjski.

  Kada su stigli do njega, mnogi su imali samo jedno vozilo ispred sebe i prošli su za samo nekoliko minuta.

  ,,Prohor Pčinjski prelaz bez gužve, jedan auto. Na prelazu Prohor Pčinjski nema gužve“, naveli su na Fejsbuku na stranici Grčka Info.

  Kako navodi AMSS, zadržavanja putničkih vozila na našem graničnom prelazu Prohor Pčinjski, kada je u pitanju izlaz iz Srbije, traju oko 90 minuta.

  Kada je reč o prelazu Preševo, tu ima gužve. Prema rečima turista na društvenim mrežama, čekali su oko sat. Na kamerama se takođe može videti da ima mnogo vozila u više kolona, koja čekaju na pređu na teritoriju Severne Makedonije.

  Granični prelaz Preševo

  Granični prelaz Preševo (Screenshot uzivokamere.com)

  Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS, zadržavanje na graničnom prelazu Preševo, na kom se izlazi iz Srbije, je oko 150 minuta.

  Saveti naših turista svima koji budu napuštali zemlju je da idu na prelaz Prohor Pčinjski.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot FB

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE