Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Grujičić: Od 20. decembra svakodnevno zakazivanje pregleda kod lekara

  Ministarka zdravlja Srbije Danica Grujičić izjavila je da će od 20. decembra biti ukinuto zakazivanje termina kod lekara od 1. do 5. u mesecu.

  Kako je dodala, pacijenti će imati mogućnost da preglede zakažu tokom celog meseca.

  „Mi koji radimo u klinikama, svako od nas jednom nedeljno ima neki svoj ambulantni termin i mi nismo ni bili svesni da je to zaista samo od 1. do 5. Naravno da sve vreme treba da budu otvoreni termini. Meni je potpuno nejasno zašto je to bilo od 1. do 5“, rekla je Grujičić za RTS.

  Ukazala je na to da svi lekari specijalisti rade po istim protokolima, po istim principima, te da nema nikakvog razloga da pacijenti traže starijeg ili mlađeg lekara.

  „Ali ako hoće nekog određenog, onda će možda sačekati nedelju ili dve, ali je važno da doktori u domovima zdravlja ne moraju da gledaju prvih pet dana u ekrane već da zakazuju kad god mu dođe pacijent i to će biti u stanju bilo kada u mesecu radnim danima. Ono što je hitno ide u Urgentni centar“, dodala je Grujičićeva.

  Navodi da uvek mora da ima otvorenih termina. „Ako ne mogu da se popune, onda su odgovorni direktori. Znači stalno mora da bude zeleno. Neka bude 25 pregleda, što da ne, koliko puta sam ostala do sedam sati uveče da pregledam pacijente. Neka se plati to ljudima, ja nemam ništa protiv, prekovremeni sati, kako god, ali ne može da se desi da ja pregledam pet u državnoj službi, a onda 25 u privatnoj“, ističe ministarka.

  „Pa, molim vas, nemoguće je da ljude šalju privatno. Ako direktor nije u stanju da svoje radiologe organizuje tako da oni moraju da urade pacijente koji ima državno zdravstveno osiguranje, e, pa onda neće biti direktori“, poručila je Grujičić.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay, screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE