Gruevski na Fejsbuku: Dobio sam azil u Mađarskoj

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gruevski na Fejsbuku: Dobio sam azil u Mađarskoj

  Bivši premijer Makedonije Nikola Gruevski, koji je pobegao u Mađarsku da bi izbegao služenje zatvorske kazne, objavio je na društvenim mrežama da je u toj zemlji dobio politički azil.

  Gruevski je na svom Fejsbuk profilu napisao da mu je Mađarska, zemlja članica EU i NATO, odobrila politički azil.

  “Republika Mađarska, zemlja članica EU i NATO, odobrila je moj zahtev za politički azil zbog političkih progona u Republici Makedoniji”, napisao je on na svom profilu.

  Mađarske vlasti još nisu potvrdile tu informaciju, ali su pojedini mediji ranije objavili da je Gruevskom odobren zahtev za azil.

  Bivši makedonski premijer, koji je osuđen na dve godine zatvora i protiv kog se vode još četiri sudska postupka i više istraga zbog kriminala i korupcije u vreme dok je bio na vlasti, ilegalno je napustio Makedoniju 11. novembra, a u Mađarsku je stigao preko Albanije, Crne Gore i Srbije, uz pomoć osoblja mađarskih diplomatskih predstavništava u tim zemljama.

  Vlada Makedonije je saopštila posle podne da je Mađarskoj poslala zvanični zahtev za ekstradiciju Gruevskog i da očekuje da vlasti u Budimpešti prihvate taj zahtev.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE