Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Grčko more nije (mnogo) poskupelo

  Cene hotelskog smeštaja u Grčkoj biće za oko 10 odsto veće ove sezone u odnosu na prošlu, dok se pansionske neće mnogo menjati, opšti je utisak turističkih agencija.

  Iako su sve domaće agencije aranžamane kupile još prošle godine, Grci su dobro ocenili rastuću popularnost svojih plaža, kao i to da im politička situacija u drugim turističkim zemljama ide na ruku, te su cene svojih usluga podigli unapred.

  Grčka ove sezone ima smanjenu konkurenciju kao turistička destinacija, pa je opšti utisak da su njihovi hotelijeri iskoristili priliku i uvećali cene u proseku za 10 odsto za sve kategorije hotela, kaže za Blic Ivan Vlaho iz turističke agencije Sabra, ali dodaje da ovaj trend nisu sledili baš svi grčki hoteli.

  Kako se leto približava, završavaju se popusti i postaje jasno da su cene ove sezone jače, to jest veće u odnosu na prethodnu u svim tipovima smeštaja, objasnio je Dušan Anastasov iz agencije Big Blue.

  Statistike Trivaga kažu da je prosečna onlajn cena za dvokrevetnu sobu u celoj Grčkoj (uključujući i najelitnije smeštaje, i najam apartmana) ovog maja iznosila 91 evro po noći, što je samo evro skuplje nego u maju 2016. godine.

  Poskupljenje ipak nije opšte, tako da su neki domaćini smanjili cene svojih usluga kako bi privukli više gostiju.

  Neki hoteli su skuplji, a neki jeftiniji i to uglavnom nije u vezi sa kategorizacijom. Na turističkoj je agenciji da obezbedi dobru cenu za svoje klijente, ako ona ima dugogodišnji kredibiliet na tržištu Grčke i mogućnost da unapred investira u zakup smeštajnih kapaciteta, svakako će dobiti bolju cenu od hotelijera.

  Sve agencije se slažu se da vanpasionska potrošnja u Grčkoj neće menjati – cene u prodavnicama, tavernama, kafićima ostaju u rangu onih u Beogradu.

  Osim očekivanog cenovnika, procenjuje se da će i poboljšana infrastruktura privući još veći broj srpskih turista na grčki deo Mediterana.

  Grci se nadaju da će ove godine u njihovu zemlju pohrliti oko 30 miliona gostiju, čime bi po treći put oborili svoj turistički rekord.
  [preporucene_vesti ids=“265730″]

  Izvor: Blic

  Foto: FI

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE