Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gradonačelnik proveo tri dana živeći kao beskućnik

  Gradonačelnik Solt Lejk Sitija Ben MekAdams proveo je tri dana živeći kao beskućnik jer je želeo lično da se uveri kakav je to osećaj. Jednu noć je proveo na ulici, a drugu u skloništu i rekao je da je njegovo iskustvo, na mnogo različitih načina šokantno, prenosi „Sani Skajz“, prenose „Novosti„.

  Prvi savet koji je dobio bio je da ne izuva cipele, a drugi da ne ide u toalet kad padne mrak.

  Gradonačelnik je rekao kako se nije odlučio za ovaj postupak zbog publiciteta, već da bi prikupio neophodne činjenice pre nego što predloži lokaciju za novo sklonište za beskućnike. Pomislio je da bi, na osnovu ličnog iskustva, bolje mogao da proceni stanje i potrebe tih ljudi.

  Prve noći spavao je na ulici. Želeo je zna zašto bi neko radije spavao na trotoaru nego u skloništu. „Nisam se osećao sigurno. Apsolutno se nisam osećao sigurno,“ rekao je MekAdams.

  Život na ulici je opisao kao vrlo haotičan i rekao je da je uspeo da spava samo četiri sata. Ipak, neki ljudi sa kojima je pričao rekli su mu da je im je bolje da žive na ulici jer tako mogu da se sakriju od droge i nasilja bandi koje su česte u skloništu.

  Druge noći MekAdams je spavao u skloništu. Stao je u red za dobijanje kreveta popodne, ali je odbijen. Vratio se uveče i tada je uspeo da se izbori za dušek. U sklonište je stigao potpuno mokar jer ga je uhvatio pljusak, ali je zakasnio da dobije ćebe. Rekao je da je, ako ništa drugo, ipak toplije unutra.

  Kada se smestio u sklonište MekAdams je mogao da vidi upotrebu droge na očigled svih prisutnih. Mogao je da vidi ubrizgavanje droge u venu, kao i da oseti miris dima za koji je pretpostavio da potiče od droge koja se puši. Takođe je video i tuču dvojice muškaraca od kojih je jedan pao i jako udario glavom o beton.

  Posle tri dana, gradonačelnik je rekao da je sve vreme koje je proveo kao beskućnik razmišljao gde će da spava i šta će da jede. Rekao da je ljudima koji su koncentrisani na rešavanje tih problema ostaje malo energije koje bi mogli da iskoriste za pronalaženje posla.

  Gradonačelnik MekAdams rekao je da, za početak, planira da porodice koje žive u skloništu za beskućnike premesti na sigurnije mesto, kao i da će se raditi na tome da se smanji stopa kriminala. Plan je da to sklonište bude zatvoreno i da se otvore tri nova i to do sredine sledeće godine.

  Izvor: BIZLife/Novosti

  Foto: Youtube/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE