Građanski preokret apeluje: Poslednji čas da se javnost trgne zbog Linglonga

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Građanski preokret apeluje: Poslednji čas da se javnost trgne zbog Linglonga

  Nevladina organizacija Građanski preokret pozvala je građane, udruženja, političke organizacije, a posebno aktiviste u oblasti zaštite životne sredine da reaguju na javni poziv i upute mišljenja Gradskoj upravi Zrenjanina o potrebi izrade Studije uticaja na životnu sredinu buduće fabrike guma Linglong u Zrenjaninu.

  Gradska uprava Zrenjanina objavila je krajem prošle nedelje u lokalnom listu “Zrenjanin” obaveštenje o podnetom zahtevu kineske kompanije Linglong za odlučivanje o potrebi procene uticaja fabrike automobilskih guma na životnu sredinu.

  Bez Studije o uticaju na životnu sredinu pogona za proizvodnju guma ne može da se proceni na koji način će postrojenje uticati na okolinu, kakva će dodatna zagađenja izazvati, koji će standardi i oprema biti primenjeni i kakva će biti prevencija za sprečavanje akcidentata, poput požara, navodi Građanski preokret.

  Linglong ima lošu istoriju u sprečavanju akcidenata, navodi ova nevladina organizacija i podseća da je 2015. godine njihova fabrika guma na Tajlandu imala razarajući požar.

  U trenutku požara postrojenje je bilo staro samo godinu dana i u njegovom magacinu je izgorelo oko 800 hiljada automobilskih guma, a požar je neuspešno gasilo 50 vatrogasnih vozila.

  Građanski preokret podseća da je rok za dostavu mišljenja  15. juni a adresa  Gradska uprava grada Zrenjanina, Odeljenje za privredu, Odsek za zaštitu i unapređenje životne sredine, Trg slobode 10, 23000 Zrenjanin.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE