Grad u Srbiji smanjio cenu zakupa ugostiteljima do NOVEMBRA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Grad u Srbiji smanjio cenu zakupa ugostiteljima do NOVEMBRA

  Veće grada Niša odlučilo je da ugostiteljima i turističkim agencijama zakup gradskog prostora umanji za 30 odsto od juna do novembra meseca.

  V.d. načelnice gradske Uprave za komunalne delatnosti Snežana Jovanović rekla je danas da će zakup biti umanjen jer Niš želi da pomogne u otklanjanju negativnih efekata pandemije koronavirusa, koji su se posebno negativno odrazili na ovu kategoriju privrednika.

  „Ugostiteljima je od januara do aprila zakupnina bila umanjena za 50 odsto, a sada će umanjenje biti 30 odsto, jer je krug zakupaca proširen turističkim agencijama“, objasnila je Jovanović.

  Veće grada Niša danas je usvojilo i zaključak kojim se javno komunalnim preduzećima „Objedinjena naplata“ i „Mediana“ preporučuje da svim ugostiteljima i hotelijerima omoguće plaćanje u 12 fiksnih rata zaostalih dugova za komunalne usluge, odnosno za odvoz smeća, dimničarske usluge, čišćenje i odlaganje otpada.

  Jovanović je rekla da je to još jedna mera kojom grad želi da pomogne privrednicima u smanjenju negativnih efekata pandemije.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Dragan Gojić

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE