Grad prodaje stanove po 840 EUR u kraju gde je kvadrat 1.500

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Grad prodaje stanove po 840 EUR u kraju gde je kvadrat 1.500

  Grad Novi Sad raspisao je javni poziv za kupovinu 25 stanova u javnoj svojini grada u Ulici Momčila Tapavice bb, po ceni za kvadratni metar korisne površine od 98.917 dinara sa PDV-om.

  Kako se navodi u saopštenju, na prodaju je sedam stanova za dvočlano domaćinstvo, osam stanova za tročlano domaćinstvo, šest stanova za četvoročlano domaćinstvo i četiri stana za petočlano domaćinstvo.

  Cenu kvadratnog metra utvrdila je Stambena agencije Grada Novog Sada u skladu sa Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada.

  Kako se navodi, zakonom je propisano da se kupoprodajna cena stana ili porodične kuće utvrđuje na osnovu cene izgradnje, uračunavanjem svih finansijskih i nefinansijskih učešća za izgradnju.

  Sudeći po oglasima, cena stanova po kvadratu u ovom kraju Novog Sada kreću se od 1.500 do 1.800 evra, pa tako za stan od 29 kvadratnih metara moraćete da izdvojite bezmalo 53.800 evra.

  Osim ovog javnog poziva, Grad je raspisao i javni poziv za ostvarivanje pomoći za ozakonjenje stana ili porodične kuće.

  Oba postupka će sprovesti Stambena komisija za dodelu stambene podrške kupovinom stanova u javnoj svojini Grada Novog Sada i Komisija za ostvarivanje pomoći za ozakonjenje stana ili porodične kuće.

  Javni pozivi biće otvoreni 30 dana, a zahtevi se sa propisanom dokumentacijom podnose Stambenoj komisiji, putem Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove Grada Novog Sada, Novi Sad, Narodnog fronta broj 53.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Ljuba

   Drzava prodaje stanove umesto da u iste useli zasticene stanare koji zive preko 70 godina u tudjim stanovima, i tako pocne da resava problem za koji navodno ima rok do 2026. godine

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE