Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Grad Amersfort

  Grad, koji mnogima nije poznat, proglašen je najboljim u Evropi

  Jedan holandski grad dobio je prestižnu titulu „Evropski grad godine“. U njemu možete da vidite kanale, bicikle i muzej pun Van Gogovih slika. Ali nije reč o Amsterdamu, već o istorijskom gradu Amersfortu.

  U starom gradskom jezgru Amersforta, koji se nalazi zapadno od Amsterdama, nalaze se zgrade koje datiraju iz srednjeg veka.

  Ulica Murhuizen, gotovo kružna ulica, jedna je od najlepših u celom gradu. Turisti uživaju u šetnji njome, posećuju prodavnice i restorane.

  Kao i holandska prestonica, Amersfort takođe ima sistem kanala, zajedno sa mostovima i kapijama, koji se mogu istražiti tokom obilaska brodom.

  Amersfort

  Grad Amersfort (Unsplash)

  Rodno mesto umetnika

  Grad je dom druge najveće zbirke Van Gogovih slika. To je takođe rodno mesto neoplasticističkog umetnika, Pieta Mondriana, a posetioci mogu da odu u Mondrianhuis, rodno mesto i dom iz detinjstva slikara.

  Ako tražite vidikovce, grad ima i to. Kula Lieve Vrouve je sve što je ostalo nakon što je originalna crkva slučajno dignuta u vazduh. Visoka je samo 100 metara, ali ako se popnete, bićete nagrađeni zadivljujućim pogledom na grad.

  Amersfortu je tu čast dala Akademija za urbanizam u Londonu, koja je posetila grad kako bi procenila njegovu održivost, urbanističko planiranje i upravljanje.

  Pohvaljen je i za kvalitet života u kom stanovnici mogu da uživaju, kao i za očuvanje njegovog karaktera i nasleđa, piše Timeout.

  Fokus na sreći građana

  „Amersfort se fokusira na dobrobit i sreću svojih građana, od odluke da se ograniči upotreba automobila do nuđenja raznovrsnih i kvalitetnih pristupačnih domova“, rekao je žiri.

  Amersfort je ušao u uži izbor za nagradu zajedno sa Esteponom, u Španiji, i Eketerom, u Engleskoj.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE