Gotov protest: Pijačni prodavci ODUSTALI od čekanja Vučića

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gotov protest: Pijačni prodavci ODUSTALI od čekanja Vučića

  Predstavnici pijačnih prodavaca koji su protestovali u Beogradu blokirajući saobraćaj, odustali su posle tročasovnog čekanja na razgovor s predsednikom Srbije o zahtevima da budu izuzeti od uvođenja fiskalnih kasa, i objavili da završavaju protest.

  Počasni predsednik udruženja prodavaca “Opstanak” Redžep Petrik rekao je za Betu da ne zna kako će se nastaviti borba za ispunjenje zahteva i da li će se protest radikalizovati.

  “Neće više biti organizovanog protesta, a za spontane ne snosimo odgovornost. Očigledno je da predsednik Aleksandar Vučić neće da razgovara sa nama, a obećao je pre izbora i to je dokaz kako ispunjava obećanja”, rekao Petrik.

  Ocenio je da je odnos prema pijačnim prodavcima “ponižavajući”, da ih vlasti ne uvažavaju i da je to “sramota za državu”.

  Ministar finansija Siniša Mali je poručio da prodavci robe široke potrošnje na pijacama moraju da nabave fiskalne kase “i tačka!”, i da su te obaveze izuzeti oni koji na pijacama prodaju voće i povrće iz svoje proizvodnje.

  Pijačni prodavci dobili su poziv iz kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića da tročlana delegacija dođe na sastanak, ali posle tročasovnog čekanja, nije ih primio niko iz kabineta predsednika.

  Inače, oni su protestovali 14. i 31. marta jer, prema novom Zakonu o fiskalizaciji koji je stupio na snagu 1. januara, prodavci na pijacama moraće da imaju kase i da izdaju fiskalne račune počev od 1. maja ove godine.

  Izvor: Beta, Agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE