
Otkrivamo vam ekskluzivni jelovnik sa proslave o kojoj svi govore (FOTO)
Gorki list: Neka traju veliki ljudi, uspešne karijere, gala događaji, ali i sjajni ukusi!
Poruke o trajanju širile su se svečanom salom hotela “Hajat” gde je upriličena velika proslava u čast 61 godine postojanja Gorkog Lista, jednog od omiljenih brendova na ovim prostorima.
O svakom detalju spektakularne večeri vodilo se mnogo računa, uključujući i specijalni meni za ugledne zvanice, koji je za ovu priliku pripremio šef kuhinje Milan Čorta. Jela i pića sa menija predstavljala su pravi gastronomski raj za sve sladokusce, a jedan detalj privukao je posebnu pažnju gostiju!
Autentičan sastojak – Gorki List
Sva jela, pripremana u stilu najboljih fine dining restorana, uključivala su sastojke pića Gorki List, što je doprinosilo rapsodiji ukusa. Gosti je, tako, oduševila “dinja sa feta sirom i kavijarom od Gorkog Lista”, kao i dezert “Mus od čokolade sa višnjama mariniranim Gorkim Listom”.
“Cilj je bio jedan, da dođemo do originalnog ukusa uz autentičan sastojak – Gorki List. Poigrali smo se sa gorkim i slatkim ukusima po kojima je ovo piće poznato i uspeli smo da dobijemo ekskluzivne specijalitete. Hajlajt sa menija je definitivno kavijar od Gorkog Lista, koji smo dobili emulzijom ovog pića i Agar Agar biljnog želatina koje smo zatim pomešali sa maslinovim uljem. Tako je došlo do magičnog sastojka koji se savršeno uklopio uz dinju i feta sir”, istakao je Čorta, šef kuhinje hotela Hajat.
Autentični ukusi nisu se odnosili samo na hranu. Tako su ljubitelji ovog pića imali priliku da uživaju i u raznim koktelima poput Bitter Challenge koktela, miksa sirupa od breskve, limunovog soka, tonika i Gorkog Lista.
Izvor: BIZLife
Foto: Anja Stojanović