Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Google SAD

  GENIJALNA IDEJA za otkrivanje talenata: Diploma i iskustvo NISU POTREBNI

  Kompanija Google ima genijalnu metodu za otkrivanje talenata, za koju nije potrebna diploma ili iskustvo.

  Google-ov pristup je sličan onom koji ima Ilon Mask koji u u pronalaženju vrhunskih talenata bez diplome, ali ide korak dalje tako što eliminiše potrebu za iskustvom, već razgovara sa kandidatima o karijeri, koji su najteži problemi sa kojim su se suočavali, kako su se izborili sa tim I kako su donosili ključne odluke…

  Kako Google traži prave kandidate?

  Sa programima kao što je Google Project Management Certificate, onlajn kurs za profesionalne sertifikate koji je besplatan, Google ukida tradicionalni pristup zapošljavanju osoblja.

  Po završetku kursa za sertifikaciju, Google zainteresovanim studentima daje priliku za jednu od svojih uloga upravljanja projektima.

  Umesto da analizira kandidate na osnovu njihovog obrazovanja ili iskustva, kompanija meri sposobnost prema kvalitetu njihovog rada.

  Zauzvrat, ono što Google pronalazi nisu samo najbolji svetski menadžeri projekata, već menadžeri projekata koji imaju tačne veštine koje traže da pomognu svojim timovima da pređu na sledeći nivo.

  Googlov besplatni kurs za sertifikaciju upravljanja projektima efektivno pomaže da se pozicije menadžera projekata učine otvorenim za svakoga.

  Gde se ovakva metoda ispostavila kao dobra?

  Uklanjanjem standardnih ograničenja kao što su visoko obrazovanje i direktno iskustvo, polaže se mnogo više pažnje na potencijal kandidata, prenose mediji.

  Realnost je da postoji mnogo profesija i poslova za koje nije potrebna diploma da bi se obavljali. Previđanje kandidata bez diplome u određenoj oblasti, ili bez diplome uopšte, može biti štetno za pronalaženje najboljeg za određenu ulogu u organizaciji.

  Ovo se ispostavilo kao tačno u inovativnim timovima ili organizacijama koje ne žele da se stvari rade onako kako su se oduvek radile, već uz novitete ili  kada preduzeća pokušavaju da se izdvoje od konkurencije radeći stvari drugačije.

  Nulto iskustvo donosi ogromnu količinu sveže perspektive. Jedna kompanija je otkrila je čak da su zaposleni koji nisu imali iskustva nadmašili one koji su imali 10 do 15 godina iskustva u prodaji.

  Novi Gugl alat priprema vas za RAZGOVOR za posao, kako će raditi?

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE