Gejtsovi ulažu još 70 miliona dolara za DISTRIBUCIJU vakcine

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bil Gejts

  Gejtsovi ulažu još 70 miliona dolara za DISTRIBUCIJU vakcine

  Fondacija Gejts uložiće još 70 miliona dolara kako bi vakcina protiv koronavirusa mogla biti jednako distribuirana po celom svetu, prenosi američka štampa.

  Suosnivač Majkrosofta i jedan od najbogatijih ljudi na svetu Bil Gejts i njegova supruga Melinda, izdvojili su 50 miliona dolara za COVAX, međunarodni projekt kojim žele da obezbede da 92 zemlje sa niskim i srednjim dohorkom imaju pristup eksperimentalnoj vakcini.

  Preostalih 20 miliona dolara je uloženo u Koaliciju za epidemiološke inovacije u stanjima pripravnosti (CEPI), koja izdvaja sredstva za druge moguće kandidate za vakcinu protiv korona virusa.

  “Moramo osigurati da svi dobiju jednak pristup testovima, lekovima i vakcinama kada budu dostupne bez obzira na kojem kraju sveta da žive. Naše danjašnje obećanje samo ukazuje na to da smo sve bliže tome, da imamo resurse koji su potrebni za pomoć svetu u borbi protiv ovog virusa”, rekla je Melinda Gejts.

  Fondacija Gejts počela je da izdvaja novac za vakcine u junu i ovaj dodatni novac dovodi do cifre od 156 miliona dolara koji su namenjeni za istu svrhu.

  Izvor: Danas, FoNet

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE