Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  gas, EU

  Gas poskupljuje 10 odsto i za toplane

  Veća cena gasa, koji će u Srbiji od 1. novembra važiti za privredu, važiće i za toplane, od kojih su pojedine već sklopile ugovore sa isporučiocima tog energenta za narednu sezonu po cenama koje su porasle za oko 10 odsto.

  Direktor JKP Toplane Šabac Rajko Šušić rekao je agenciji Beta da je cena gasa 1. jula prošle godine porasla 10 odsto, a za toliko i 1. januara ove godine, 1. maja i 1. novembra.

  „Gas će, od 1. jula prošle godine do 1. novembra ove godine za našu toplanu biti skuplji skoro 50 odsto“, rekao je Šušić. Dodao je da je struja od prošle godine do danas za tu toplanu skuplja oko 35 odsto.

  Šušić je rekao da je toplana bila prinuđena da poveća cenu grejanja od 1. avgusta ove godine za prosečno 32,62 odsto.

  To znači, kako je rekao, da će troškovi grejanja za stan od 50 kvadrata godišnje porasti 14.500 dinara, odnosno mesečno za oko 1.208 dinara.

  „Ostvareni prihod od nove cene trebalo bi da obezbedi pozitivno poslovanje u narednoj sezoni. Prošle godine smo imali pomoć osnivača kroz subvenciju, a ove sezone ne bi trebalo da nam nedostaje pomoć“, rekao je Šušić.

  Istako je da potrošači toplotne energije redovno plaćaju račune i da je toplana spremna za početak grejne sezone, koja zvanično počinje 15. oktobra.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Ing Zoran Vukov

   Svako može da proveri da je cena Ruskog gasa u opadanju a ne u porastu kako tvrdi didektor toplane . Da bi se i sami uverili ukucajte : Europan Union Natural Gas Inport Price kao i Russian Natural Gas Monthly Price, Koako to građani ne znaju , ovo povećanje je rezultat programirane inflacije koju sprovodi Vlast kako bi revarolizala cenu gasa i tako i cene svih komunalnih usluga.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE