Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fond za razvoj odobrio MORATORIJUM na otplatu svim korisnicima

  Republički Fond za razvoj odobrio je svim korisnicima kredita Fonda koji su u redovnoj otplati i kojima rate dospevaju u 2020. godini period mirovanja dospelih obaveza do 30. septembra 2020. godine, sa stanjem duga na dan 31. marta.

  U odluci koju je doneo Fond za razvoj navodi se da će se korisnicima kredita čiji su računi blokirani podnošenjem menica na naplatu izvršiti deblokada računa povlačenjem menica, pod uslovom da je blokada izvršena za anuitete dospele u 2020. i to samo od strane Fonda.

  „U periodu mirovanja neće se vršiti prinudna naplata potraživanja. Redovne i zatezne kamate, kao i sva dospeća, prestaju da se obračunavaju od 31. marta do 30. septembra ove godine. Period mirovanja odnosi se kako na kredite iz sredstava Fonda, tako i na kredite po komisionim poslovima Fonda iz sredstava Republike Srbije“, navode iz Fonda.

  Nakon isteka perioda mirovanja Fond će po ovim kreditima napraviti novi amortizacioni plan tako što će anuitete koji su mirovali do 30. septembra rasporediti na preostale anuitete iz postojećeg amortizacionog plana. Datum poslednje rate po zaključenim ugovorima ostaje nepromenjen.

  U odluci Fonda navodi se i da se korisnicima kredita kojima poslednji anuitet kredita dospeva na naplatu u periodu mirovanja pomera dospeće tog anuiteta na 31. decembar 2020. godine. U slučaju da je kredit obezbeđen garancijom banke, dospeće poslednjeg anuiteta pomera se na 31. decembar ukoliko korisnici kredita obezbede produženje roka važenja garancije do 31. januara 2021. godine.

  Korisnici kredita koji su u redovnoj otplati i anuiteti im dospevaju u 2020. godini, a koji ne žele da korste mirovanje dospelih obaveza, izjavu o redovnom obračunu moraju da dostave na mejl [email protected] najkasnije do 15. aprila.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE