Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fino NIJANSIRANJE platnih razreda do 2020.

  Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić izjavio je da će novi platni razredi biti uvedeni tokom iduće godine i najavio da će uslediti novi ciklus razgovora sa sindikatima.

  „Ovu godinu ćemo iskoristiti za novi ciklus razgovora sa sindikatima koji su pozvani da u dijalogu sa vladom i resornim ministrima dođu do finog nijansiranja koje je potrebno kako bi se primenio novi sistem platnih razreda“, rekao je Ružić na 26. sednici Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor.

  Istakao je da Vlada odgovorno pristupa tom pitanju. „Bili smo blizu da već od 1. januara ove godine primenimo novi sistem u kome će se pravi način vrednovati rad službenika u javnim službama“, naveo je ministar.

  Ružić dodaje da je ostalo još da se urade dodatne finansijske analize kako će to uticati na budžet.

  Posao za 1.272 inspektora

  Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu najavio je da će narednih dana biti donet zaključak koji će omogućiti zapošljavanje nova 1.272 inspektora.

  „Ustanovljeno je da treba da zaposlimo nova 1.272 inspektora u različitim inspekcijama i to očekujemo da se uradi etapno u sledeće tri godine“, rekao je Ružić.

  Kaže da Srbija ima dva i po puta manje inspektora nego što je prosek u zemljama EU. Ružić je istakao da će biti uloženo više sredstava u njihovo tehničko opremanje.

  Dodao je da su inspektori neadekvatno plaćeni i da rade u otežanim uslovima, te da oni nisu trošak za budžet, već da mogu da povećaju prihode budžeta.

  „Zato smo dali mogućnost da se do 20 odsto poveća plata inspektora u skladu sa učinkom i iznosiće 60–70.000 dinara“, rekao je Ružić.

  Od danas 36 inspekcija u Srbiji počinje da koristi informacioni sistem e-Inspektor.

  Izvor: RTS, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE