Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Finiš priprema za budžet 2018.

  Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će nacrt budžeta za 2018. godinu biti predstavljen do kraja novembra.

  „Postoji nacrt budžeta, ali moramo da ga prodjemo još jednom da bi videli sve potrebe“, rekla je Brnabić novinarima.

  Istakla je da će se tokom ove nedelje naći sa svim ministrima kako bi razgovrali o prioritetnim projektima za 2018. godinu i kapitalnim investicijama za 2019. i 2020. godinu, kako ponovo ne bi bilo kašnjenja u korišćenju budžetskih sredstava i kako bi svi znali šta su prioritetni projekti u naredne tri godine.

  Brnabić je objasnila da iako se neki projekti ne započinju naredne godine mora da se dogovori koliko je novca potrebno za te njih, odnosno za eksproprijaciju, tehničku dokumentaciju, idejne i gradjevinske projekte.

  Premijerka je istakla da uputstvo za budžet na sajtu Ministarstva finasija, o kome su pisali pojedini mediji, ne odražava kako će budžet stvarno izgledati, već je to samo smernica za njegovo konačno definisanje, prema prioritetima odredjenih oblasti.

  Na pitanje zbog čega su na čelu velikog broja javnih preduzeća vršioci dužnosti direktora, Brnabić je rekla da Vlada Srbije adi na tome da bude što manje takvih preduzeća,

  „To je bila sugestija i u okviru sektorske budžetske podrške za reformu javne uprave“, rekla je ona.

  Dodala je da je u najvećim javnim preduzećima, poput Pošte Srbije i EPS-a, u toku konkurs za izbor profesionalnog menadžmenta.

  Na pitanje da li država ima spisak preduzeća u kojima je v.d. stanje premijerka je rekla da se to zna, ali da ona trenutno ne može da kaže precizan broj.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE